26 Μαΐ 2018

Για Το Αποτέλεσμα Των Αρχαιρεσιών: Συνεχίζουμε Στο Δρόμο Της Οργάνωσης Και Του Αγώνα

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που συμμετείχαν στις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Πρωτοπόροι εργαζόμενοι από κάθε χώρο δουλειάς, τα γραφεία, τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, τις εταιρίες σεκιούριτι, τις εταιρίες ανακύκλωσης, τα κέντρα αισθητικής, οι υποψήφιοι, οι Σωματειακές Επιτροπές στην ICAP, στις ΜΚΟ, που ανέπτυξαν αγωνιστική δράση όλο το προηγούμενο διάστημα, δούλεψαν ακούραστα για τη μαζικότερη δυνατή προσέλευση.  
Ακόμα περισσότερο, χαιρετίζουμε όσους έκαναν το βήμα για πρώτη φορά και ξεπέρασαν το φόβο και την προπαγάνδα για  την «αναποτελεσματικότητα των αγώνων», που συγκρούστηκαν με τη λογική της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας, του «τίποτα δεν γίνεται». 

Σε μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης από κυβέρνηση, εργοδοσία, ΕΕ-ΔΝΤ, ψήφισαν 571 εργαζόμενοι.  Εκλέχθηκε 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο για την επόμενη διετία,  6 αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και 7 για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αναδείχθηκαν για μία ακόμα φορά στο τιμόνι του σωματείου.
Το αποτέλεσμα φανερώνει ότι σε συνθήκες όπου πάρα πολλοί συνάδελφοι χάσανε τη δουλειά τους ή άλλαξαν κλάδο, απληρωσιάς, μαύρης-ανασφάλιστης εργασίας, αύξησης των ευέλικτων μορφών εργασίας (της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας κ.ά.), κυριαρχίας των ατομικών συμβάσεων, έντασης της εργοδοτικής τρομοκρατίας, υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα εργαζομένων που αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα ύπαρξης και δράσης ενός σωματείου ισχυρού, μαχητικού, προσανατολισμένου στην υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. 
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο επιφορτίζεται με τη μεγάλη ευθύνη να βρεθεί στο πλευρό του κάθε συναδέλφου, να οργανώσει την πάλη για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Γνωρίζουμε ότι έχουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο να διανύσουμε για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. 
Για εμάς μόνο ένας δρόμος υπάρχει!
Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης!
Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλα τα μέλη του σωματείου, σε εκείνους τους συναδέλφους που παρότι έφτασαν πολύ κοντά δεν έκαναν το βήμα της οργάνωσης και της συμμετοχής, σε όλους τους συναδέλφους σε κάθε επιχείρηση. Ξέρουμε πολύ καλά πως παρά τις όποιες διαφωνίες, αυτά που μας ενώνουν, οι κοινές μας δηλαδή ανησυχίες και ανάγκες, είναι πολλά περισσότερα. Για αυτές τις κοινές ανάγκες, για αυτό που αντικειμενικά δικαιούμαστε σήμερα θα παλέψουμε. Δεν θα αφήσουμε κανέναν ανυπεράσπιστο απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ανάκτησης όλων όσων χάσαμε και όλων όσων μας αξίζουν.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από σωματεία που θα είναι επιτελεία μάχης, θα μπαίνουν μπροστά και θα οργανώνουν αγώνες σε σύγκρουση με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της. Σωματεία που θα ενώνουν και θα αγκαλιάζουν όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, ειδικότητας κάτω από την ίδια σκεπή, θα συγκρούονται με συντεχνιακές λογικές που δημιουργούν λογικές κοινωνικού αυτοματισμού και ανθρωποφαγίας.
Σωματεία που θα συγκρουστούν με τον εκφυλισμό και την παράλυση που  καλλιεργούν συστηματικά οι δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, οι οποίες πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα για να υπάρχει σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς, που δρουν από κοινού και ενιαία μαζί με την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τα κόμματα της, για το χτύπημα όχι μόνο των δικαιωμάτων μας αλλά και των μέσων πάλης για την υπεράσπισή τους. Για αυτό και χτυπούν το δικαίωμα της απεργίας με μοιρασμένους ρόλους. Υπάρχουν για να στήνουν σωματεία-μηχανισμούς, για να ελέγχουν τους συσχετισμούς στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στη ΓΣΕΕ και για να λιβανίζουν κυβέρνηση και εργοδοσία.
Οργάνωση παντού, να έρθουν τα πάνω κάτω!
Έχουμε πείρα πια, δεν περιμένουμε λύσεις «από τα πάνω» ή από κυβερνητικές εναλλαγές. Καταλαβαίνουμε ολοένα και περισσότεροι πως η «ανάπτυξη» που υπόσχεται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα των εργοδοτών, προϋποθέτει το τσάκισμα της δικής μας ζωής και των όρων που δουλεύμε. Είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» που γεμίζει τα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ ταυτόχρονα για μας είναι ζωή με μισή ή καθόλου δουλειά, με απληρωσιά, χρέη και φτώχεια. Τα συμφέροντά μας δεν είναι κοινά με αυτά των εργοδοτών. 
Κανένας δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί «μεταμνημονιακής» εποχής, αφού όχι μόνο δεν φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση, αλλά θα ενισχύσουν την επίθεση εναντίον μας με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα. Η «ανάπτυξή» τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας, πάνω στα αποκαΐδια των πολεμικών σφαγείων του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.  Η τεράστια κερδοφορία τους καμιά βελτίωση δεν έφερε ούτε πρόκειται να φέρει στη ζωή μας.
Ο συνεχής αγώνας μας για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.  Για να πάρουμε πίσω ό,τι μας πήραν τα προηγούμενα χρόνια, την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.
Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που προβληματίζεται και ασφυκτιά από τη σημερινή κατάσταση που βιώνει, σε οργάνωση στο σωματείο, να πυκνώσει τις  γραμμές του. Για ένα σωματείο άγρυπνο φρουρό των δικαιωμάτων μας, για ένα σωματείο ετοιμοπόλεμο για τις μάχες και τους αγώνες που έρχονται, για ένα εργατικό κίνημα παντοδύναμο, που θα προκαλεί φόβο και δέος στους εκμεταλλευτές μας!      
Δυναμώνουμε τον αγώνα για:
·         Υπογραφή ΣΣΕ  με αυξήσεις στους μισθούς μας.

·         Σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους,

·         Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας,

·         Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς.

·         Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από τα 751 ευρώ.
 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 10.30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00 ΠΛ.ΚΑΝΙΓΓΟΣ