22 Δεκ 2017

Η Απεργία στις 14 Δεκέμβρη ήταν Ένα Βήμα Μπροστά -Απάντηση στην Εργοδοσία και την Κυβέρνηση

H Επιτροπή Εργαζομένων ICAP Του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας χαιρετίζει τους εργαζόμενους της ICAP που συμμετείχαν στην Απεργία και στην Απεργιακή συγκέντρωση με το Σωματείο. Αλλά και σε αυτούς που δεν ήρθαν για δουλειά, όλοι μαζί στείλαμε μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν πάει άλλο. Αν και η συμμετοχή δεν ήταν ενιαία σε όλα τα τμήματα, στις 14 Δεκέμβρη σε διάφορα τμήματα δούλεψε μόνο το 50% εκεί που πριν απεργούσε μόνο ένας με κανένας. Αυτό ήταν σημαντικό βήμα.
Η Απεργία Πέτυχε - Έδωσε Απάντηση Σε Κυβέρνηση Και Εργοδοσία
Ο Τσίπρας έλεγε ότι ο κόσμος συμφωνεί με την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλιώς θα βρισκόταν στους δρόμους. Η ICAP λέει ότι είμαστε μια οικογένεια και οι εργαζόμενοι των 300-400 ευρώ είναι καλύτερα από αλλού γιατί τουλάχιστον εδώ πληρώνει, αλλά ταυτόχρονα σε ξεζουμίζει, σε απειλεί, σε απολύει και σου ζητά να πεις και ευχαριστώ.
Η Απεργία ήταν μαζική και επιτυχημένη και στην ICAP και σε μια σειρά κλάδους και χώρους που οι εργαζόμενοι, με τα ταξικά συνδικάτα δίνουν τη μάχη. Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στους δρόμους σε πάνω από 70 πόλεις της Ελλάδας, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Η Απεργία στις 14 Δεκέμβρη είχε απήχηση μέχρι και σε άλλες χώρες όπου έγιναν και κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Ελλάδας και στο ΠΑΜΕ ( Γαλλία, Νότιο Αφρική, Σερβία). Αυτή ήταν η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που μας πίνουν το αίμα.
Κανείς Μόνος Του Απέναντι Στην Επίθεση Της Εργοδοσίας
Στους συναδέλφους που κάτω από την πίεση της εργοδοσίας, τον φόβο δεν έκαναν αυτή τη φορά το βήμα, τους λέμε να μην αφήσουν να κυριαρχήσει η απογοήτευση, ο ατομισμός και η μοιρολατρία που καλλιεργεί η εργοδοσία, αλλά και τα κανάλια με τους διάφορους καλοθελητές. Αυτοί που μιλάνε για «λύσεις» και «μεταμνημονιακή εποχή» όταν ο μισθός είναι 400 ευρώ παντού, μας θέλουν μια ζωή στη φτώχεια για να αυγατίζουν τα κέρδη τους.  
Αυτό εξυπηρετούν και διάφοροι που μιλούν για «επαναστάσεις» και «εξεγέρσεις» αλλά για την απεργία δεν είπανε κουβέντα, δεν φάνηκαν πουθενά, όπως γενικά απουσιάζουν από την καθημερινότητα και τις αγωνίες των εργαζομένων. Αλλά τρέχουν να υπερασπιστούν την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το έργο της (δλδ τους φόρους, τις κατασχέσεις σπιτιών, την αύξηση της τιμής της ΔΕΗ, την καταστολή και τα χημικά στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, την απαγόρευση της Απεργίας), λέγοντας ότι τα κάνει επειδή τα επιβάλλουν οι «θεσμοί» κτλ.
Για αυτό και ο Τσίπρας είπε «διαβολικά καλό» τον Τράμπ και του έδωσε παραγγελία δισεκατομμυρίων για πολεμικούς εξοπλισμούς, αλλά δεν έχει να δώσει μία για τα σχολεία και τα νοσοκομεία, για την προστασία των ανέργων;
Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος, εκτός από εμάς. Εμείς θα επιβάλουμε το δίκιο μας και θα ανατρέψουμε την κατάσταση. Κανένας άλλος δεν μπορεί.
Η Επιτυχία Της Απεργίας Ήταν Ένα Βήμα Όμως Ο Αγώνας Μας Δε Σταματά Εδώ!
Οι εργαζόμενοι της ICAP έχουμε τη δύναμη να απαντήσουμε και με την οργάνωση του αγώνα μας με την Επιτροπή Εργαζομένων ICAP για να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, να διεκδικήσουμε βελτίωση των συνθηκών εργασίας και μισθών.
Η δράση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας όλο το προηγούμενο διάστημα μαζί με την Επιτροπή Εργαζομένων της ICAP βοήθησε τους εργαζόμενους να ενημερωθούν, να μάθουν γιατί γίνεται η απεργία, έδωσε κουράγιο. Ταυτόχρονα  έβαλε φρένο στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστηνε η ICAP σε προηγούμενες απεργίες (βλ. προϊστάμενοι να “ρωτούν” εργαζομένους πως θα έρθουν ημέρα απεργίας για δουλειά!, αλλαγή ωραρίων και βαρδιών κ.α.). Ακόμη και τη μέρα της απεργίας στην πόρτα μέχρι τη τελευταία στιγμή καλέσαμε στην Απεργία δείχνοντας στην πράξη ότι κανείς εργαζόμενος δεν είναι μόνος του. Η στήριξη της απεργίας από τόσους εργαζόμενους και στην ICAP είναι παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Είναι βήμα που δίνει αισιοδοξία και κουράγιο.
Ήδη η εργοδοσία και το πολιτικό της προσωπικό δεν χάνουν δευτερόλεπτο!
Στο κλίμα των γιορτών βέβαια, η ICAP, σαν άλλος άγιος Βασίλης, κάτω από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα συναδέλφων άφησε πάλι απολύσεις με πρόσχημα την παραγωγικότητα και τις απαιτήσεις των πελατών της! Την ίδια ώρα η εταιρεία μοίρασε και δώρα στις εργαζόμενες μητέρες του ομίλου. Μπορεί να σου έχει κόψει το μισθό 20-30% τα τελευταία χρόνια, να σου ετοιμάζει μια χρονιά στην ανεργία, αλλά θα σου δώσει και ένα δωράκι τα Χριστούγεννα! Αν αυτό θα είναι παιχνίδι για το παιδί, ή απόλυση για τον ΟΑΕΔ θα φανεί στο ξετύλιγμα…
Αντίστοιχα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει μάθει να φέρνει τα πιο αντεργατικά μέτρα δεκαπενταύγουστο και Πάσχα, φαίνεται ότι θα φέρει πολύ σύντομα για ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με όλα τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της 3ηςαξιολόγησης. Σε αυτό θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που απέσυρε προσωρινά κάτω από τις οξυμμένες αντιδράσεις της εργατικής τάξης), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.
Είναι ανάγκη άμεσα να δοθεί συνέχεια στην απεργία τις 14 Δεκέμβρη. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ήδη κάλεσαν για νέα 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο στη βουλή για να το ψηφίσει μαζί με τη Ν.Δ..
Απέναντι στην επίθεση ΕΕ-Κυβέρνησης-Εργοδοσίας έχουμε να αντιτάξουμε την δύναμη της οργάνωσης, του αγώνα, της Αλληλεγγύης για να διεκδικήσουμε επανάκτηση όσων μας έκλεψαν όλα αυτά τα χρόνια! Σε αυτόν τον δρόμο το σωματείο είναι το στήριγμα για καθέναν από εμάς για να μην είναι μονός του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας, για να μπορεί να ενημερώνεται, να μαθαίνει ποια είναι τα δικαιώματα του πραγματικά και όχι αυτά που λέει η εργοδοσία. Όσο η δράση του σωματείου αγκαλιάζεται από όλο και περισσότερους συναδέλφους τόσο θα μπορούμε να παρέμβουμε ακόμα πιο καθοριστικά στις εξελίξεις. Με τον αγώνα μας θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση, τα αφεντικά και τις δυνάμεις τους όχι μόνο να μας βλέπουν καθημερινά μπροστά τους, εμπόδιο στα αντεργατικά τους μέτρα, αλλά θα γίνουμε εφιάλτες και στον ύπνο τους.
Για Να Έχουμε Καλές Γιορτές Οι Εργαζόμενοι
Με Δουλειά, Μισθό, Αξιοπρεπή Ζωή!
Για Έναν Κόσμο Χωρίς Φτώχεια, Πολέμους, Προσφυγιά!