6 Ιουλ 2017

Καταγγέλουμε το άρθρο της "Αυγής" που αμφισβητεί το δικαίωμα στην απεργία

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλει το κατάπτυστο δημοσίευμα της κυβερνητικής εφημερίδας "ΑΥΓΗ", στις 28 Ιούνη, που επιτίθεται με χυδαία επιχειρήματα στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, καταλήγοντας ότι «…κρίσιμοι για τα εθνικά συμφέροντα κλάδοι δεν έχουν το δικαίωμα της απεργίας».

Με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις η εφημερίδα προσπαθεί να ενεργοποιήσει τον "κοινωνικό αυτοματισμό", να στρέψει, δηλαδή, τον ένα κλάδο απέναντι στον άλλο, τον έναν εργαζόμενο απέναντι στον άλλο. Γνωρίζουμε καλά ότι ο χρόνος που επιλέγει η "ΑΥΓΗ" να εξαπολύσει αυτή την επίθεση δεν είναι τυχαίος. Έρχεται σε μία περίοδο που η Κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια που θα βάζουν εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας κατ' εντολή των βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών κλπ.

Η εφημερίδα βγαίνει μπροστά για να προετοιμάσει το έδαφος για το νέο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ξεχνώντας ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες και θα το υπερασπιστούμε για κάθε εργαζόμενο.

Σε μια περίοδο που εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους ετοιμάζονται για απεργιακούς αγώνες η έμπρακτη αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων αποτελεί ισχυρό όπλο στην αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι η δική μας απάντηση στην εφημερίδα «Αυγή» και στον κάθε υπερασπιστή της βαρβαρότητας!