3 Ιουλ 2017

Κινητοποίηση την Τρίτη 4 Ιούλη στα γραφεία του ΟΑΕΔ για να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των σπουδαστών

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει τη στήριξη του στην κινητοποίηση των σπουδαστών των επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ, που διεκδικούν την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων 6 μηνών που τους οφείλονται.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει τις προτεραιότητες που έχει με κάθε αφορμή! Έχουν αφήσει με άδεια τσέπη χιλιάδες σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα που κάνουν την πρακτική τους άσκηση, αλλά έχουν φροντίσει με τους “αλγόριθμους” και τις αλχημείες τους να πληρώσουν τις επιχειρήσεις στις οποίες παρέχουν “τσάμπα” εργατικό δυναμικό στο όνομα της “μαθητείας”!
Τα χρήματα με τα οποία πληρώνονται, όταν και εφόσον, αναλογούν στο 75% του κατώτερου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, 17,12 ευρώ μεικτά από τα οποία ο εργοδότης καταβάλλει μόνο τα 6 ευρώ και τα υπόλοιπα προέρχονται από τη βαριά φορολογία των εργατικών - λαϊκών οικογενειών βαφτισμένα ως επιδοτούμενο πρόγραμμα “ΕΣΠΑ” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας στηρίζει την κινητοποίηση των σπουδαστών των επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ, την Τρίτη 4 Ιούλη στις 12, στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο και απαιτεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.