2 Μαΐ 2017

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, Τετάρτη 10 Μάη, στις 18:30

Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου στις 10  Μάη

Η «νέα σελίδα», της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από την επόμενη σελίδα στο έργο «ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας με τσάκισμα του λαού». Οι ρόλοι του έργου αυτού είναι γνωστοί. Για τους εργαζόμενους το σενάριο προβλέπει και πάλι το ρόλο του θύματος.

Με την πάλη και τη συμμαχία μας μπορούμε να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων, στέλνοντας στα σκουπίδια τα σενάριά τους

Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων, για την καπιταλιστική ανάκαμψη, πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας. Με εκβιασμούς και απειλές επιδιώκουν την ανοχή και τη συνενοχή μας. Προωθούν την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών, νέα άγρια φοροληστεία με τη μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου "κόφτη" για τις κοινωνικές παροχές σε Υγεία, Παιδεία και πολλά άλλα.

Στους χώρους εργασίας μας, στα γραφεία, στις εταιρίες δημοσκοπήσεων, στις εταιρίες σεκιούριτι, στα κέντρα αισθητικής, βιώνουμε καθημερινά αυτή την κατάσταση, αφού όλα αυτά τα χρόνια οι εργοδότες συντονισμένα επιτίθενται σε δικαιώματα και κατακτήσεις ετών. Οι μισθοί έχουν γίνει χαρτζιλίκι των 200-300€ για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Επιδιώκουν να απασχολούμαστε πέρα από το ωράριο μας χωρίς την αντίστοιχη αμοιβή, ενώ παράλληλα οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, η απληρωσιά και η εντατικοποίηση είναι φαινόμενα που γενικεύονται. Με τα νέα μέτρα η επίθεση θα κλιμακωθεί, η κατάσταση για τους εργαζόμενους θα χειροτερέψει.

Έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καλεί όλα τα μέλη του, όλους τους εργαζόμενους, να δώσουν μαχητική απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης με τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Μάη. Είμαστε σε ετοιμότητα, αν η κυβέρνηση προσπαθήσει να αιφνιδιάσει φέρνοντας νωρίτερα προς ψήφιση το νέο αντιλαϊκό πακέτο, να προχωρήσουμε νωρίτερα σε απεργία.


Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου
Τετάρτη 10 Μάη, στις 18:30
(Εργατικό Κέντρο Αθήνας, 3ης Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος)