31 Αυγ 2016

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας Καταγγέλει την Απόλυση του συν. Δ. Κερασιώτη, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου

 
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Αθηνάς καταγγέλλει στους εργαζομένους και τα σωματεία - συνδικάτα τις Αθήνας την επιχείρηση AP SUPPLIES & MEDIA που παράνομα και εκδικητικά προχώρησε στην απόλυση του συναδέλφου Δημήτρη Κερασιώτη, μέλους της διοίκησης του σωματείου, με την προκλητική και απαράδεκτη δικαιολογία ότι  ήταν "τυπικός στην δουλειά του"!!!

26 Αυγ 2016

Επιτροπές Αγώνα Εργαζομένων ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ: Οι εξελίξεις να μας βρουν Έτοιμους, Προετοιμασμένους, Οργανωμένους

Η συμμετοχή των εργαζομένων στην στάση και στην 24ωρη απεργία δείχνει πως όταν οι εργαζόμενοι κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση του αγώνα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους απέναντι στην εργοδοσία, τότε μόνο σπάει το κλίμα τρομοκρατίας που υπήρχε σε κάθε κατάστημα, η επίθεση της εργοδοσίας και των ανθρώπων της, το κλίμα αναμονής, φόβου και ψεύτικων αυταπατών που καλλιεργούν.

ΠΣΟ-WFTU: Εκφράζει την αλληλεγγύη της στο λαό και τους εργαζόμενους του Μπανγκλαντές

ΠΑΜΕ: Για τον Καταστροφικό Σεισμό στην Ιταλία


Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο Στην Ομόνοια την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη

17 Αυγ 2016

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου για τις Απολύσεις στην Falcon Secutity GS

Πριν ακόμα προλάβουν να ψηφιστούν τα αντεργατικά μέτρα της συγκυβέρνησης, που έρχονται από το Σεπτέμβρη η FALCON SEKIOYRITI GS προχώρησε σε ομαδικές απολύσεις 18 εργαζομένων από το εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Λαύριο, τρεις μέρες μετά τη λήξη της επίσχεσης εργασίας που είχαν προχωρήσει οι εργαζόμενοι για την καταβολή δεδουλευμένων.

Δωρεάν Προβολές Θερινού Κινηματογράφου στο Athens Open Air Film Festival

Συνεχίζοντας τις προτάσεις για Δωρεάν Ψυχαγωγία στους συναδέλφους, εργαζόμενους και ανέργους, ενημερώνουμε ότι για τον μήνα Αύγουστο συνεχίζονται οι Δωρεάν προβολές ταινιών στα πλαίσια του Athens Open Air Film Festival. Συγκεκριμένα για το υπόλοιπο του Αυγούστου έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω προβολές

16 Αυγ 2016

Γραμματεία Υγείας-Πρόνοιας του ΠΑΜΕ: Για Τη Χυδαία Επίθεση Του Αν. Υπουργού Υγείας Σε Συνδικαλιστές

Το μελάνι που ξοδεύει και οι ύβρεις που εκτοξεύει, χωρίς αιδώ, ο αναπληρωτής Υπ. Υγείας κ. Π. Πολάκης ενάντια σε συνδικαλιστές στον κλάδο της υγείας και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, δεν μπορούν να κρύψουν τη βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουν ασθενείς, περιθαλπόμενοι, χρόνιοι πάσχοντες, αλλά και οι υγειονομικοί που εργάζονται με όλες τις εργασιακές σχέσεις.

5 Αυγ 2016

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία με Αριθμούς - WFTU 2011-2016 ΒΙΝΤΕΟ

Ένα μικρό βίντεο που δείχνει με στοιχεία την δράση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας την τελευταία πενταετία, 2011-2016.

4 Αυγ 2016

Ο Σύνδεσμος Ιδ. Υπάλληλων Αθήνας Εκφράζει την Αλληλεγγύη του στον Δίκαιο Αγώνα των Εργαζομένων στα "Λιπάσματα Καβάλας"

Ο Σύνδεσμος Ιδ. Υπάλληλων ΑΕ Και Γραφείων Αθήνας προσυπογράφει το ψήφισμα Αλληλεγγύης Σωματείων προς τον Αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας.

ΠΑΜΕ: Όλοι στην Εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ στις 9 Αυγούστου στην Ακρόπολη


Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουν μαζικό-μαχητικό παρόν στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ για τα 71 χρόνια από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι , την Τρίτη, 9 Αυγούστου, 20:00 στην Ακρόπολη.

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Καθαριστριών: Για Τις Εργολαβικές Καθαρίστριες Στα Νοσοκομεία

3 Αυγ 2016

Τι Θα Πρέπει Να Γνωρίζουν Οι Εργαζόμενοι Για Τη Χορήγηση Της Ετήσιας Αδείας


  ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ  ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ  ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ
  • Ο χρόνος χορήγησης της ετήσιας άδειας καθορίζεται μετά από συμφωνία μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη.
  • Οι μισοί τουλάχιστον εργαζόμενοι μιας επιχείρησης πρέπει να πάρουν την άδεια μέσα στο χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Πώς αμείβεται η Αργία της 15ης Αυγούστου

Η αργία της 15ης Αυγούστου, η οποία φέτος (2016) συμπίπτει με ημέρα Δευτέρα,  από το νόμο έχει καθοριστεί ως υποχρεωτική αργία.
Στις ημέρες υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεωνεκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν Κυριακές και αργίες.

2 Αυγ 2016

Για τις μειώσεις στις επικουρικές (μαζί με επιλεγμένες γελοιογραφίες)


Ξεκινούν οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξουν και το 22%. Οι μεγάλες μειώσεις αναμένονται ωστόσο στο δεύτερο κύμα του επανυπολογισμού και θα εφαρμοστούν με την καταβολή της σύνταξης για τον μήνα Σεπτέμβριο.

71 Χρόνια Από Το Βομβαρδισμό Της Χιροσίμα Και Του Ναγκασάκι-Συγκέντρωση Της ΕΕΔΥΕ Στην Ακρόπολη Στις 9 Αυγούστου


1 Αυγ 2016

Σήμερα η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την Καμπάνια Εγγραφών Σεπτέμβρης-Δεκέμβρης 2016



 
Σήμερα, 1 Αυγούστου 2016, θα πραγματοποιηθεί Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με θέμα την Καμπάνια Εγγραφών Σεπτέμβρης-Δεκέμβρης 2016.

Η Δράση του Διεθνούς Ταξικού Κινήματος την 5ετία 2011-2016 WFTU Action Report