24 Δεκ 2016

Νέα Παρέμβαση του Σωματείου στα MEDI JEUNESSE

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ & Γραφείων πραγματοποίησε νέα παρέμβαση, την Παρασκευή 23 Δεκέμβρη, σε κατάστημα της εταιρεία Medi Jeneusse, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων για την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης, που απολύθηκε επειδή συμμετείχε στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη.
Το Σωματείο, μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου ενημέρωσε τους εργαζόμενους, πελάτες αλλά και κάτοικους της περιοχής.
Επιχειρήθηκε για ακόμη μια φορά συνάντηση με την εργοδοσία, η οποία όμως παραμένει άφαντη.
Το Σωματείο σε Ανακοίνωση του σημείωσε τα εξής:


MEDI JEUNESSE: Απολύουν και Τρομοκρατούν!

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την συνεχιζόμενη προκλητική στάση της εργοδοσίας της εταιρίας MEDI JEUNESSE. Μετά την τρομοκρατική και παράνομη απόλυση εργαζόμενης, επειδή συμμετείχε στην Πανελλαδική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη, η εργοδοσία της εταιρίας έχει εξαφανιστεί!

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Σωματείου να επικοινωνήσει με εκπρόσωπο της εταιρίας, 2 βδομάδες μετά, η εργοδοσία συνεχίζει να κρύβεται! Εδώ και 2 βδομάδες η εταιρία δεν έχει βρει έναν νόμιμο εκπρόσωπο να απαντήσει στις καταγγελίες του Σωματείου! Εδώ και 2 βδομάδες δεν έχει βρεθεί κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας να απαντήσει έστω τηλεφωνικά! Εδώ και 2 βδομάδες, με βάση τα λεγόμενα τους, δεν έχει πατήσει στην εταιρία ένας εργοδότης, διευθυντής, ή ένας προσωπάρχης!

Η εργοδοσία των MEDI JEUNESSE θέλει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της εταιρείας και ταυτόχρονα να απαλλαχτεί από φωνές που εναντιώνονται στις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις που επιβάλλει (εργαζόμενοι - λάστιχο, μαύρη εργασία), αλλά και στην πολιτική Κυβέρνησης-Κεφαλαίου για εργαζόμενους-σύγχρονους σκλάβους.

Όμως, η πλήρης «εξαφάνιση» της εργοδοσίας, ο φόβος της μπροστά στην παρουσία του Σωματείου, στην οργανωμένη απάντηση των εργαζομένων, αποδεικνύει ότι η εργοδοσία δείχνει ισχυρή, μόνο μπροστά στον μεμονωμένο, ανοργάνωτο εργαζόμενο!

Η εργοδοσία φοβάται όταν έχει απέναντι της την οργάνωση των εργαζομένων, φοβάται την ύπαρξη και δράση σωματείων που μπορούν να βάλουν φρένο στην ασυδοσία της και τις αντεργατικές πρακτικές της. Φοβάται εργαζόμενους που δεν σκύβουν το κεφάλι, που διεκδικούν και παλεύουν!

Κανένας Εργαζόμενος Μόνος του! Όπλο μας η Ταξική Αλληλεγγύη!

Η απόλυση εργαζομένου επειδή απέργησε και μάλιστα μέρα Πανελλαδικής-Πανεργατικής Απεργίας είναι ευθεία επίθεση στο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να κινητοποιείται και να διεκδικεί τα δικαιώματα του. Αποτελεί ευθεία επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των εργαζομένων.

Η Τρομοκρατία Δεν Θα Περάσει!

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων προχώρησε αμέσως μετά την απόλυση σε κινητοποίηση στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Σύνταγμα καλώντας την εταιρία να ανακαλέσει την απόλυση. Ταυτόχρονα κάλεσε τις αρμόδιες Υπηρεσίες να παρέμβουν για να επιστρέψει η εργαζόμενη στη δουλειά της.

Συνεχίζουμε και Απαιτούμε:

Ανάκληση της Απόλυσης Τώρα!