20 Οκτ 2016

Γενική Συνέλευση του Σωματείου το Σάββατο 22 Οκτώβρη 2016

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου!
Σάββατο 22/10/2016  στο κτίριο του ΕΚΑ
(Μάρνη 48β, 2ος όροφος) στις 10:00πμ



Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το ΠΑΜΕ προχωρά στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στις 19-20 Νοέμβρη. Το σωματείο μας αποτελεί ιδρυτικό μέλος του ΠΑΜΕ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Τον Απρίλη του 1999, πάνω από 1500 συνδικαλιστές όλων των κλάδων ανάμεσα τους και το σωματείο μας, έγραψαν τις πρώτες σελίδες της μεγάλης προσπάθειας ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος, συγκροτώντας τον ταξικό πόλο, δυναμώνοντας την διαπάλη με τη στρατηγική του κεφαλαίου και τον βρώμικο ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Από τότε ως σήμερα με την ακούραστη και ασταμάτητη δράση για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, αναγνωρίζεται πλατιά από όλους τους εργαζόμενους ως η πιο συγκροτημένη αγωνιστική και μαχητική δύναμη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Τα χρόνια που πέρασαν από το 1999 έως σήμερα, το ΠΑΜΕ συνολικά, αλλά και στον κλάδο, έδωσε πολλές μικρές και μεγάλες σκληρές μάχες με όλες τις μορφές πάλης για τα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Τόσο στα χρόνια της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όσο και στα τελευταία δύσκολα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δεν έβαλαν νερό στο κρασί τους, δεν μπήκαν σε «κοινωνικούς διαλόγους», δεν υιοθέτησαν απόψεις και ιδεολογήματα του κοινωνικού εταιρισμού που έσκαβαν το λάκκο στους εργαζόμενους. Ανεξαρτήτως του πρόσημου της κυβέρνησης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Έτσι, καταξιώθηκε στις συνειδήσεις δεκάδων εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, νέων και γυναικών. Εργαζομένων δηλαδή που γνώρισαν τη δράση, την αλληλεγγύη του σωματείου που είναι στην δύναμη του ΠΑΜΕ, στις εταιρίες security, χρηματαποστολών, ταχυμεταφορών, καθαριότητας, τηλεφωνικών κέντρων, αποθηκών, εταιριών Ανακύκλωσης, την Κοsmocar, τις δημοσκοπικές εταιρίες, τον Θεοχαράκη κ.α.

Να ισχυροποιήσουμε το ΠΑΜΕ! Για την αντεπίθεση της εργατικής τάξης!

Το ΠΑΜΕ στον κλάδο εκφράζεται μέσα από τη δράση του Σωματείου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας αλλά και δεκάδων άλλων κλαδικών και επιχειρησιακών, που βρίσκονται στη δύναμη του. Παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν, το σωματείο δεν τα δίπλωσε στα δύσκολα, γιατί με τη γραμμή του και την δράση του, με το παράδειγμα του κάθε εργαζομένου που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ μέσα από το σωματείο και δρα στον τόπο δουλειάς του, δώσαμε πνοή και ζωντάνια στο σωματείο κάναμε προσπάθεια να μπουν στη μάχη περισσότεροι εργαζόμενοι, άντρες και γυναίκες, δώσαμε τη μάχη να αναδειχτεί ότι μπορεί να υπάρχει άλλη προοπτική από αυτή που μας προετοιμάζουν, ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος.


Ισχυρό ΠΑΜΕ σημαίνει δυνατό, μαζικό, ταξικό σωματείο!

Δεν θεωρούμε ότι έχουμε καταφέρει τα πάντα, ότι τα έχουμε κάνει όλα καλά, αυτά θα συζητήσουμε στην Γενική Συνέλευση του σωματείου, στην συνδιάσκεψη. Θα συζητήσουμε για τις αδυναμίες που θέλουμε να διορθώσουμε. Θα τις επισημάνουμε ανοιχτά και χωρίς φόβο μήπως εκτεθούμε στους συναδέλφους μας. Δε φοβόμαστε διότι αυτό είναι το ΠΑΜΕ. Η καρδιά και η ανάσα του είναι οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους.

Καλούμε τους συναδέλφους, κάθε έναν εργαζόμενο δηλαδή που γνώρισε τη δράση, την αλληλεγγύη του σωματείου, που εκτιμά τις θέσεις, το κύρος και το δυναμισμό του ΠΑΜΕ, να πάρει μέρος στη συζήτηση που θα υπάρξει στη Γενική Συνέλευση.

Στη Γενική Συνέλευση στις 22 Οκτωβρίου θα συζητήσουμε για το ρόλο και τη σημασία του ΠΑΜΕ. Θα ψηφίσουμε για την επανέγκριση της συμμετοχής του σωματείου στο ΠΑΜΕ, για την αντιπροσώπευση του, στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να είμαστε εκεί!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την ίδια περίοδο με τη Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, η κυβέρνηση προχωρά τον αντεργατικό σχεδιασμό της. Οι συνθήκες που θα γίνει η γενική συνέλευση απαιτεί από όλους μας να είμαστε σε ετοιμότητα. Ετοιμάζουν επίθεση μεγάλης κλίμακας στα εργασιακά (κατώτερος μισθός, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συνδικαλιστικός νόμος) που θα σαρώσει στην κυριολεξία ακόμα και τα ελάχιστα που μας έχουν μείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία μας ετοιμάζουν:

Ακόμα πιο χαμηλούς μισθούς. Το πόρισμα της «Επιτροπής των ειδικών» για τον κατώτατο μισθό αναφέρει ότι θα τον καθορίζουν οι κοινωνικοί εταίροι από το 2018 και μετά. Στο πόρισμα προβλέπεται ότι η διαπραγμάτευση θα παίρνει υπόψη της ένα εύρος τιμών που θα διαμορφώνεται από μια «συμβουλευτική» επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα, την ανεργία, το όριο της φτώχειας κ.ά.
Σε ό,τι αφορά  τις  ομαδικές απολύσεις, Η «επιτροπή» ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να ρυθμίζονται με τέτοιο τρόπο, «ώστε να αποτελούν ένα εργαλείο προσαρμογής των επιχειρήσεων σε περιόδους οικονομικής κρίσης» και προτείνει συμπληρωματικά την «περαιτέρω διεύρυνση των μορφών ελαστικής εργασίας»( 4ωρα, 6ωρα κτλ) για να αποτρέπονται οι ομαδικές απολύσεις.
Όλα αυτά την ίδια στιγμή που συνεχίζεται ο Γολγοθάς χιλιάδων ανέργων που δίνουν μάχη για μια θέση εργασίας.
Σε ό,τι αφορά το συνδικαλιστικό νόμο, ο Γ. Κατρούγκαλος μίλησε για «έναν εξορθολογισμό σε ορισμένα προνόμια συνδικαλιστικά» που σημαίνει συνδικάτα που δεν θα μπορούν να οργανώσουν καμία αντίσταση. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο υπουργός εργασίας θεωρεί ως βάση διαπραγμάτευσης το «κεκτημένο της ΕΕ»  και τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, που για τα εργασιακά, λαϊκά δικαιώματα είναι συνώνυμο της καταστροφής…

Όχι στους νέους σχεδιασμούς!
Οργανώνουμε αποφασιστική αγωνιστική απάντηση στην νέα επίθεση!
Στα σκουπίδια το πόρισμα και η προπαγάνδα της κυβέρνησης!

Μαζί με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις οργανώνουμε και συμμετέχουμε στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 17 ΟΚΤΩΒΡΗ 6.30μμ για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ, για να μην υπάρχει κανείς εργαζόμενος κάτω από 751€, για την υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις!

Η Διοίκηση