6 Σεπ 2016

Αλληλεγγύη Προς Τους Συναδέλφους Και Το Συνδικάτο Του ΙΓΜΕ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την Αλληλεγγύη του προς τους συναδέλφους και το Συνδικάτο του ΙΓΜΕ που οδηγούνται για μια ακόμη φορά στα Δικαστήρια.
Στις 16/11/2015 το προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών) σύρθηκε στα δικαστήρια και καταδικάστηκε σε 6μήνες φυλάκιση, με την χαλκευμένη κατηγορία της διατάραξης της οικιακής ειρήνης, ενώ για τις ίδιες κατηγορίες είχε αθωωθεί σε τρεις προηγούμενες δίκες. Σήμερα, οι ποινικές διώξεις εναντίον του Συνδικάτου του ΙΓΜΕ συνεχίζονται στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 7/9/2016, για τους Αγώνες του αυτή την φορά ενάντια στις απολύσεις 130 εργαζομένων του Ινστιτούτου.
Οι διώξεις ενάντια στους συναδέλφους του ΙΓΜΕ είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους που αγωνίζονται και διεκδικούν. Σε αυτή τη κατεύθυνση η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να νομοθετήσει και το χτύπημα συνολικά των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, του δικαιώματος στην Απεργία, υλοποιώντας μέχρι κεραίας τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων για εργασιακούς χώρους γκέτο, αποστειρωμένους από αγώνες και διεκδικήσεις.
Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταδικάζει τις διώξεις εναντίον των εργαζομένων και του συνδικάτου του ΙΓΜΕ και εκφράζει την Αλληλεγγύη του.