7 Ιουν 2016

Κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου στις 12 Ιουνίου

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ 10:00πμ  ΚΤΙΡΙΟ ΕΚΑ 2ος ΟΡΟΦΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Εργαζόμενοι στα Γραφεία, τις Αποθήκες, τις Δημοκοπικές Εταιρίες, τις εταιρείες Security



To διοικητικό συμβούλιο του σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους να κουβεντιάσουμε τώρα την πείρα που βγήκε:

ü    Από τις αρχαιρεσίες του σωματείου.

ü    Την συμμέτοχη όλων μας στο τριήμερο κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό.

ü    Τα νέα καθήκοντα που μπαίνουν μπροστά μας, την μαζικοποίηση του σωματείου.

ü    Τα εργασιακά, και όλο το αντιλαϊκό- αντεργατικό πακέτο που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σε συνεργασία με τους «θεσμούς» και αφορά τις διεκδικήσεις μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την μείωση και άλλο των μισθών μας, μέτρα που αφορούν συνολικά την ζωή την δική μας και των οικογενειών μας.




Με την συμμέτοχη μας και τις αποφάσεις που θα πάρουμε να βάλουμε φρένο στην αύξηση τις επιθετικότητας  συνολικά της εργοδοσίας στο κλάδο.

Οι εργασιακές σχέσεις στους ιδιωτικούς υπαλλήλους χαρακτηρίζονται από την έντονη κινητικότητα των εργαζόμενων (από εταιρεία σε εταιρεία π.χ. δημοσκοπήσεις, security, από κλάδο σε κλάδο π.χ. τηλεφωνικά κέντρα).

Κυριαρχεί η ευελιξία, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις με διάφορες μορφές συμβάσεων (ωρομίσθιο, μεροκάματο, κομμάτι, αορίστου), τα χαμηλά μεροκάματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία ακόμα και των προσλήψεων Υπάλληλων Γραφείου αφορούν πλέον συμβάσεις μερικής απασχόλησης.



Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η μετατροπή συμβάσεων από 8ωρες σε 6ωρες και 4ωρες.

Η ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά βρίσκεται σε μεγάλη έκταση, εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα (ΠΥΡΣΟΣ και αλλού).

Η εκμετάλλευση των εργαζόμενων σε αρκετές επιχειρήσεις αυξάνεται είτε εντατικοποιώντας την δουλειά, είτε αυξάνοντας τις ώρες εργασίας (10ωρα-12ωρα).



Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, η επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η ανασφάλεια, το άγχος, έχουν όνομα και αιτία. Αυτοί που μακελεύουν σήμερα τη ζωή μας είναι οι ίδιοι που σαρώνουν λαούς, που βομβαρδίζουν χώρες, δολοφονούν αμάχους, δημιουργούν ρεύματα προσφυγιάς και ξεριζωμού.



Στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και της ανταγωνιστικότητας των οικονομιών κάθε χώρας, πληθαίνουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η παρουσία του ΝΑΤΟ σε ρόλο χωροφύλακα στο Αιγαίο οδηγεί σε επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.



Θέλουν να στοιχιζόμαστε πίσω από ξένες σημαίες που δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα μας, με τη ζωή μας. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα, τις ίδιες αγωνίες και βάσανα με τους εκμεταλλευτές μας, με τη μεγαλοεργοδοσία.



Δυναμώνουμε το σωματείο, την οργάνωσή μας σε κάθε τόπο δουλειάς!



Τώρα είναι καθοριστικής σημασίας ζήτημα η συμμετοχή του κάθε συναδέλφου στην ζωή και την δράση του σωματείου ώστε από καλύτερη θέση να αγωνιστούμε για την απόκρουση των αντεργατικών μέτρων, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την οργάνωση μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Η μη συμμετοχή στη ζωή του σωματείου, στις συλλογικές του διαδικασίες δυναμώνει την παρέμβαση της μεγαλοεργοδοσίας, της δίνει χώρο να αλωνίζει ελεύθερα, να περνάει τις επιδιώξεις της, χωρίς αντιστάσεις.



Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,



Σήμερα χρειάζεται κίνημα ισχυρό, μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο που θα παλεύει για όλα τα λαϊκά προβλήματα απέναντι σε αυτούς που ευθύνονται σήμερα για τα βάσανα των εργαζόμενων, αυτούς που αρπάζουν τον πλούτο που παράγουμε, τους εκμεταλλευτές μας.

Για να μην πληρώσουμε την κρίση τους και τις συνέπειες της, που φορτώνουν στις πλάτες μας.



Να βρεθούμε όλοι στην πρώτη γραμμή για:



ü    Επαναφορά της ΕΓΣΣΕ στα 751 ευρώ ως βάση προς συζήτηση.

ü    Επαναφορά των μισθών και των δικαιωμάτων στα επίπεδα των κλαδικών ΣΣΕ του 2011 που προέβλεπαν βασικό μισθό 920 ευρώ.

ü    Υπογραφή ΣΣΕ χωρίς μειώσεις στους μισθούς, χωρίς αφαίρεση των επιδομάτων.

ü    Να καταργηθεί ο άθλιος διαχωρισμός σε νέους και παλιούς εργαζόμενους.

ü    Πληρωμή άμεσα των δεδουλευμένων που καθυστερεί η εργοδοσία

ü    Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην εκ περιτροπής εργασία, στη μαύρη και ανασφάλιστη δουλειά.

ü    Υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

ü    Να μπει τέρμα σε κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης των υποδομών στρατηγικής σημασίας.

ü    Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

ü    Να σταματήσουν τα χαράτσια, η νέα και παλιά φοροληστεία που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα



 



Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ