21 Μαρ 2015

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ»


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ»

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση «Διακίνηση» στο Μενίδι, που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σήμερα 24ωρη απεργία απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης συναδέλφου τους, μέλους της σωματειακής επιτροπής του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στην εταιρεία «Διακίνηση». Ως σωματείο εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στην απεργία των συναδέλφων. Θα είμαστε δίπλα τους τόσο σήμερα, όσο και στη συνέχιση της απεργίας που αποφάσισαν για τη Δευτέρα, αλλά και σε κάθε βήμα του αγώνα τους.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

14 Μαρ 2015

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 15/3 ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

Το σωματείο μας ανταποκρινόμενο στην πρωτοβουλία του Π.Α.ΜΕ. θα συμμετέχει στην αιμοδοσία που διοργανώνει την Κυριακή 15/3. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από 10:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. στα γραφεία του Π.Α.ΜΕ. Φιλοθέης 5Β. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6992343335.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

6 Μαρ 2015

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 15/3


Η «επόμενη μέρα» είναι ίδια με την προηγούμενη. Ο αντίπαλος μας είναι ακόμα εδώ! Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι, όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες του λαού, συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας.
Αυτός ο αντίπαλος δεν έφυγε με την εναλλαγή της κυβέρνησης. Αξιοποιώντας αυτή την εναλλαγή βρίσκεται εδώ πιο έτοιμος και εξοπλισμένος. Η ανακοίνωση του ΣΕΒ το επιβεβαιώνει. Tα συχαρίκια και οι φιλοφρονήσεις από τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου στη νέα κυβέρνηση πηγάζουν από τις δεσμεύσεις για νέα προνόμια, για ένα διαφορετικό μείγμα διαχείρισης που θα τους βοηθήσει να βγουν από την κρίση. Θέλουν να παγιωθεί όλο αυτό το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει δημιουργηθεί ώστε σε συνθήκες ανάκαμψης να έχει εξουδετερωθεί η αγωνιστική-διεκδικητική φωνή των εργαζομένων. Στόχος τους είναι να μάθουν οι εργαζόμενοι να ζουν με τα ψίχουλα, να παρακαλούν για επιδόματα και μισθούς πείνας, για πεντάμηνα προγράμματα εργασίας και οι επιχειρηματίες να πλουτίζουν. Ο Βαρουφάκης με τις δηλώσεις του περί «λιτού βίου» του λαού αυτό εννοούσε. “Κουνάνε το δάχτυλο” στους εργαζόμενους και απαιτούν από αυτούς αναμονή και να υπάρχει σιγή “νεκροταφείου” προκειμένου να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.
Η άμεση αποκατάσταση των 751 ευρώ που θα έφερναν ως πρώτο νόμο μετατράπηκε σε σταδιακή και αόριστη αποκατάσταση η οποία θα προέλθει από διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 8 ΜΑΡΤΗ



8 Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, μετανάστριες, νέες,

Ενώνουμε για άλλη μια φορά τη φωνή μας, γυναίκες και άντρες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Παίρνουμε τη σκυτάλη του αγώνα από τις ράφτρες και τις υφάντρες  της Ν. Υόρκης, που στις 8 του Μάρτη του 1857,  σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης τους. Διεκδικούσαν λιγότερες ώρες στο εξαντλητικό ωράριο, ίσο μισθό για την ίση δουλειά με τους άντρες συντρόφους τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στις άθλιες φάμπρικες. Μας δείχνουν το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για την απελευθέρωση και τη χειραφέτηση μας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.
158 χρόνια μετά, μας ζητάνε να συμβιβαστούμε με «αξιοπρέπεια» στη μισή ζωή με τσακισμένα δικαιώματα. Να ξεχάσουμε τις κατακτήσεις, που μας πήραν πίσω τη περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους.
Να αποδεχτούμε την περικοπή του επιδόματος τοκετού για όσες γυναίκες γεννούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο. Να ξεχάσουμε τη 5ετή διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αντρών και γυναικών, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των γυναικών στα ΒΑΕ. Να διαγράψουμε από τη μνήμη μας  τα επιδόματα ανεργίας και να συμβιβαστούμε με την ευέλικτη, ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά με «ημερομηνία λήξης».

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΔΑΣ G4S CASH SOLUTIONS ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι

Η νέα συμφωνία, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Η συμφωνία αυτή και η λίστα «μεταρρυθμίσεων» περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά μέτρα για τους εργαζόμενους που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μέτρα που βοήθησαν στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Όλα αυτά για τα οποία ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια μάτωσε, αλλά και αντιπάλεψε, δηλαδή: Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζεται «τρεις θεσμοί», διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων είναι κομμάτια αυτής της συμφωνίας.
Η δήθεν «περήφανη» διαπραγμάτευση ήταν διαφημιστική απάτη. Επιβεβαιώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις, ακόμη και οι ονομαζόμενες «σκληρές», που διεξάγονται μέσα στα τείχη της ΕΕ και με στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη, έχουν σταθερά αντιλαϊκό αποτέλεσμα.
Η όποια αναθεώρηση του προηγούμενου προγράμματος δε θα γίνει για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός, να αυξηθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές, αλλά για να εξοικονομηθούν κρατικοί πόροι που θα στηρίξουν το κεφάλαιο, τις επενδύσεις και την κερδοφορία του, καθώς και τους δανειστές.