23 Νοε 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

Αθήνα 20/11/2015



Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στις Εταιρείες Δημοσκοπήσεων χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων στις εταιρείες δημοσκοπήσεων στην μεγάλη απεργία και στο συλλαλητήριο στο πλευρό του σωματείου στις 12/11.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της επιτροπής αγώνα εργαζομένων στις εταιρείες δημοσκοπήσεων του σωματείου  και των απεργιακών επιτροπών που συστάθηκαν στις εταιρείες Ipson Opinion, CMR και Metron Analysis, οι συνάδελφοι ξεπέρασαν το κλίμα του φόβου και της τρομοκρατίας που καλλιεργείται από την εργοδοσία και την κυβέρνηση.
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που έκαναν δική τους την υπόθεση της προετοιμασίας, της οργάνωσης, τη συμμετοχής στην απεργία και δούλεψαν καθημερινά για αυτή,
κουβεντιάζοντας άνθρωπο τον άνθρωπο για τα προβλήματα και τις συνθήκες δουλειάς που επικρατούν στους χώρους μας και που ενισχύονται με τη νέα επίθεση που δέχεται το ασφαλιστικό σύστημα. Αποτέλεσμα αυτής της επίμονης δουλειάς ήταν, μεγάλο μέρος των εργαζομένων να αποφασίσει να δώσει τη δική του απάντηση συμμετέχοντας στην απεργία, αλλά και στο συλλαλητήριο, στο πλευρό του σωματείου, με δικό τους μπλοκ προτάσσοντας το σύνθημα «Όχι στη ζωή, τη δουλειά και την ασφάλιση με το κομμάτι».

Η εργοδοσία μπροστά σε αυτό το κλίμα προσπάθησε να πάρει τα μέτρα της, όπως έγινε σε συγκεκριμένη εταιρεία δημοσκοπήσεων που φοβούμενη την υψηλή συμμετοχή που είχε η απεργία, το προηγούμενο βράδυ καλούσε τους εργαζόμενους να πάνε για δουλειά, λέγοντάς τους ότι θα τους καταθέσει στο λογαριασμό χρήματα για να πάρουν ταξί. Τα χρήματα αυτά για τον εργαζόμενο στην συγκεκριμένη εταιρεία αντιστοιχούν σε δουλειά 2-4 ημερών.
Αυτό αποκαλύπτει την κοροϊδία της εργοδοσίας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να πληρωνόμαστε με 1-2 ευρώ το κομμάτι και με 2,5 μήνες καθυστέρηση, αφού όταν θέλει τα βρίσκει σε ένα βράδυ.
Αποκαλύπτει την ταραχή της εργοδοσία μπροστά στην απεργία, που αποφασίζει να βάλει το χέρι στην τσέπη προκειμένου να την εμποδίσει. Έτσι φαίνεται πόση δύναμη έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι όταν αποφασίζουμε να κινηθούμε συλλογικά κι οργανωμένα, παίρνοντας εμείς τα πράγματα στα χέρια μας.
Αυτόν τον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε, όχι μόνο για να εμποδίσουμε τα χειρότερα που μας ετοιμάζουν, αλλά και για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που έχουμε ανάγκη.

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που δεν υπέκυψαν σε αυτόν τον εκβιασμό!

Συζητάμε την πείρα που βγαίνει από την απεργιακή μάχη με όλους τους εργαζόμενους στις εταιρείες δημοσκοπήσεων και πατώντας σε αυτή κλιμακώνουμε τους αγώνες μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις εταιρείες δημοσκοπήσεων σε σύσκεψη το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 11.00 π.μ., στα γραφεία του σωματείου, προκειμένου να συζητήσουμε για τα συμπεράσματα από την απεργία και να σχεδιάσουμε τη δράση της επιτροπής για το επόμενο διάστημα.

Κανένας εργαζόμενος στις εταιρείες δημοσκοπήσεων να μη μείνει μόνος! Οργανωνόμαστε τώρα στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και συμμετέχουμε στην Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στις Εταιρείες Δημοσκοπήσεων.

Να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας!
Η Επιτροπή Εργαζομένων στις Εταιρείες Δημοσκοπήσεων