29 Σεπ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 29/9/2015
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Eργαζόμενοι – εργαζόμενες στην εταιρεία IMS Innovative Microsolutions,

Από τον Οκτώβρη του 2014 μέχρι και το Σεπτέμβρη του 2015 έχουν έρθει συνεχόμενες καταγγελίες εργαζομένων στο σωματείο μας για καθυστερήσεις στις πληρωμές των μισθών.
Ο Νοέμβρης του 2014 καταβλήθηκε παραμονές Χριστουγέννων ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες της πλειοψηφίας των εργαζομένων και παρέμβαση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ενώ το δώρο Χριστουγέννων μετά τα μέσα Γενάρη κι αφού είχε προηγηθεί συνεχής κι επίμονη παρέμβαση του σωματείου μας στην εταιρεία.  
Μετά από επίμονες προσπάθειες του σωματείου όλο το προηγούμενο διάστημα έμειναν τελικά σε εκκρεμότητα οι μισθοί από τον Απρίλη έως τον Ιούλιο του 2015, καθώς και το επίδομα αδείας.  

Η εργοδοσία προχώρησε σε αναγκαστικές άδειες (και άδειες άνευ αποδοχών – που δεν χορηγούνται υποχρεωτικά, μόνο ο εργαζόμενος μπορεί να τη ζητήσει) και το σωματείο μας έκανε συνεχείς παρεμβάσεις κι επειδή δεν απέσπασε κάποια δέσμευση από πλευράς της εργοδοσίας, προχώρησε σε καταγγελία στο ΣΕΠΕ.
Σε συνάντηση που είχε το σωματείο αρχές Σεπτέμβρη με εκπρόσωπο της εταιρείας, τελικά η εταιρία δεσμεύτηκε για την τμηματική καταβολή όλων των οφειλών, καθώς και για την πληρωμή συναδέλφου που είχε σταματήσει να εργάζεται από τον Απρίλιο του 2015 και της οφείλονταν ακόμη δεδουλευμένα. Αυτή τη στιγμή έχει πληρωθεί η συνάδελφος και έχουν καταβληθεί οι μισθοί δύο μηνών στους εργαζόμενους.
Η IMS επικαλείται συνεχώς τη δικαιολογία ότι η ίδια δεν πληρώνεται από αυτούς που της αναθέτουν τα έργα, αυτό όμως δεν μπορεί να απασχολεί τον εργαζόμενο που συνεχίζει να εργάζεται τόσους μήνες απλήρωτος και να έρχεται αντιμέτωπος με λογαριασμούς που δεν μπορεί να πληρώσει εξαιτίας της παρατεταμένης απληρωσιάς και τις συνεχιζόμενης μη καταβολής του ούτως ή άλλως πενιχρού μισθού.
Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων επίσης σας καλεί να μην δεχτείτε την καταβολή μικρών ποσών ως έναντι σε αυτούς «που τα έχουν περισσότερο ανάγκη», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από την εργοδοσία αλλά όλο τον μισθό και στην ώρα του.  Ο μισθός δεν είναι βοήθημα, ούτε χάρη.
Σας καλούμε να έρθετε και να γραφτείτε τώρα στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αφού και στην περίπτωση της IMS είναι φανερό ότι το μόνο που μπορεί να βάλει φρένο στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας είναι το σωματείο με τους εργαζόμενους οργανωμένους σε αυτό.
Μόνο μέσα από την οργάνωση στο σωματείο, μέσα από τη συλλογική διεκδίκηση,  μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε ως εργαζόμενοι, για να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση απαιτώντας τη ζωή που μας αξίζει.


ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ! ΟΧΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ.
ΠΑΛΕΨΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ!!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ