22 Μαΐ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


Αθήνα 20/5/2015


ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ! ΟΧΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ!

Συναδέλφισσα εργαζόμενη/ συνάδελφε εργαζόμενε στις εταιρείες δημοσκοπήσεων,

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στις εταιρείες δημοσκοπήσεων γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι θα πει ανασφάλεια στην εργασία, να μην είσαι σίγουρος αν την επόμενη μέρα θα «υπάρχει έργο» για να δουλέψεις, τι θα πει δουλειά με το κομμάτι, τι θα πει να μαζεύεις τσίμα-τσίμα ένσημα με την ψυχή στο στόμα, να μην μπορείς να πάρεις άδειες ακόμα και εάν αρρωστήσεις, να μην μπορείς να πάρεις επίδομα ανεργίας όταν δεν εργάζεσαι πια, και όλα τα υπόλοιπα που είναι απόρροια των συμβάσεων έργου που υπογράφουμε.
Από την άλλη ξέρουμε καλά πόσα κερδίζουν οι εταιρείες αυτές, αλλά και οι πελάτες τους, που είναι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Τα κέρδη αυτά πατάνε στη δική μας εργασία, που πολλές φόρες είναι και απλήρωτη.
Εμείς είμαστε η κινητήρια μηχανή των εταιρειών, στις οποίες εργαζόμαστε - χωρίς εμάς δεν μπορεί να δουλέψει τίποτα. Γι’ αυτό και δε μας αρμόζει ούτε η μιζέρια, ούτε η παθητικότητα και πολύ περισσότερο η απογοήτευση και η αναμονή.

Ενωμένοι μπορούμε όχι μόνο να αποτρέψουμε τα χειρότερα, αλλά να βάλουμε μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες και να διεκδικήσουμε την ικανοποίησή τους.   Σκέψου ότι με τις συνθήκες που εργάζεσαι εσύ εργάζονται χιλιάδες συνάδελφοί σου στις εταιρείες δημοσκοπήσεων σε όλη την Αττική, όλοι μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με σένα.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους σε αυτές τις εταιρίες γιατί σκοπός του είναι η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις συλλογικές του διαδικασίες, να γνωριστούμε μεταξύ μας, να ανταλλάξουμε πείρα από τους χώρους εργασίας, να διαμορφώνουμε κοινά αιτήματα και να επιλέξουμε τρόπους να τα διεκδικήσουμε όλοι μαζί.
Μπροστά στο γεγονός του μεγάλου αριθμού των εργαζομένων στις εταιρείες δημοσκοπήσεων και τις εξαιρετικά ελαστικές συνθήκες εργασίας τους, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας προχώρησε στη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στις Εταιρείες Δημοσκοπήσεων για να εξειδικεύσουμε τη δράση μας στους χώρους αυτούς και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί.
Γι’ αυτό σε καλούμε να έρθεις να οργανωθείς στο σωματείο σου, τώρα, να συμμετάσχεις στην Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στις Εταιρείες Δημοσκοπήσεων, για να διεκδικήσουμε μαζί :

·         Κατάργηση του ωρομίσθιου, της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων έργου και μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, με σταθερό μισθό που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες
·         Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση.
·         Τα δώρα και τα επιδόματα που μας ανήκουν.
·         Τις άδειες που δικαιούμαστε.
·         Άρτιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τακτικά διαλείμματα


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ