29 Μαΐ 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ


Είμαστε σε ετοιμότητα! Να μπλοκάρουμε το νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν!

Το σωματείο καλεί τα μέλη του και όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους της Αθήνας σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να αντιπαλέψουμε το νέο μνημόνιο που θα φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Χρειάζεται λαϊκή ετοιμότητα προκειμένου να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία.

Καμιά αναμονή! Οι διαπραγματεύσεις της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν αφορούν την βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, θα τους καλέσουν να πληρώσουν το μάρμαρο, να δεχτούν να ζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση για να συνεχιστεί η κερδοφορία των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων.
Οι δεσμεύσεις αυτές περιλαμβάνουν νέα βάρβαρα μέτρα μείωσης του λαϊκού εισοδήματος και ισοπέδωση των κλαδικών μισθών, με νέα μέτρα στις συντάξεις, στο ασφαλιστικό, στη φορολογία.
Αυτά απαιτούν ΕΕ-ΔΝΤ και μεγαλοεργοδοσία, σε αυτούς λογοδοτεί η κυβέρνηση και όχι στο λαό.
Από τους πρώτους 5 μήνες οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης “ξέβαψαν” και το σκίσιμο των μνημονίων που έλεγε προεκλογικά έγιναν “σχήμα λόγου”.
Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι νόμοι που διέλυσαν εργασιακές σχέσεις και συλλογικές συμβάσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Στόχος τους είναι να μάθουν οι εργαζόμενοι να ζουν με τα ψίχουλα, να παρακαλούν για επιδόματα και μισθούς πείνας, για πεντάμηνα προγράμματα εργασίας. Από τη μία απαιτούν από τους εργαζόμενους «λιτό βίο» και από την άλλη οι επιχειρηματίες να πλουτίζουν.
Σκεφτείτε συνάδελφοι τι ισχύει στον κλάδο σήμερα:
τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις (4ωρα-Icap, ωρομίσθιοι-security, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δουλειά με το κομμάτι στις εταιρείες δημοσκοπήσεων), τους χαμηλούς μισθούς των 200 και 300 ευρώ, τις τροποποιήσεις στις συμβάσεις και το όργιο των ατομικών συμβάσεων, τις μειώσεις, τις απολύσεις, το ωράριο λάστιχο και πολλά άλλα και πώς θα επιδεινωθεί η ζωή μας έπειτα από αυτά τα μέτρα.


Γι’ αυτό πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Συνάδελφοι δεν πρέπει να υποδεχτούμε με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση το νέο μνημόνιο ή όπως και να το ονομάσουν, φέρνει νέα δεινά στη ζωή μας για τα κέρδη των μονοπωλίων.



Αγώνας Ρήξη Ανατροπή – Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια ανεργία μνημόνια!

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας, οργανωθείτε τώρα στο σωματείο που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε μάχες για να αποτραπούν απολύσεις και μειώσεις μισθών, να αμείβονται οι εργαζόμενοι στην ώρα τους, να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής-ασφάλειας και το ωράριο.
Σταθήκαμε απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία. Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να ισχυροποιήσουμε, να μαζικοποιήσουμε το σωματείο με νέα μέλη, να δημιουργήσουμε επιτροπές του σωματείου σε νέους χώρους δουλειάς, ώστε να γίνουμε πιο δυνατοί και να παλεύουμε από καλύτερη θέση.
Χρειάζεται όλοι εμείς οι εργαζόμενοι σε εταιρίες ΑΕ και γραφεία, security, απολυμάνσεις, δημοσκοπήσεις να δείξουμε τη δύναμη μας, να ενισχύσουμε τη λαϊκή συμμαχία.
Γυρίστε την πλάτη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που εκφράζει η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ. Αυτοί είναι που υπέγραψαν τις μειώσεις μισθών μαζί με τους εργοδότες, υποσκάπτουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Αυτοί είναι που χειροκροτούσαν για την κυβερνητική εναλλαγή.

Ούτε βήμα πίσω. Απαιτούμε:
·         Κλαδική σύμβαση με βασικό μισθό 920 ευρώ, υποχρεωτικά εκτελεστέα για όλους τους εργαζόμενους.
·         Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
·         Κατάργηση ωρομίσθιου μερικής απασχόλησης και μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου – νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
·         Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας! – Εδώ και τώρα: Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία.
·         Κάλυψη όλων των απωλειών.
·         Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
·         Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής απάντησης. Προετοιμαζόμαστε για απεργιακή μάχη.

Η οργάνωση στο σωματείο, στους τόπους δουλειάς, στον κλάδο και στις γειτονιές είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες. Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα της εργατικής τάξης, της συμμαχίας της με τους αυτοαπασχολούμενους, με τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του σωματείου 7 Ιουνίου 10:00 π.μ.
στην Αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων, Αγ. Φιλοθέης 5Β (πίσω από τη Μητρόπολη)

Όλοι στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις
11 Ιουνίου 7:30 μ.μ. στην Ομόνοια

 ΔΙΟΙΚΗΣΗ