13 Απρ 2015

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 15 ΑΠΡΙΛΗ 11:00 π.μ. ΣΤΟ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Συνάδελφοι τα αποτελέσματα των κοινωνικών διαλόγων τα ζούμε καθημερινά στις δουλειές μας. Θεωρούμε πρόκληση και εμπαιγμό για τους εργαζόμενους τη συνάντηση στις 15 Απρίλη των «κοινωνικών εταίρων» μεταξύ Υπουργείου Εργασίας – ΣΕΒ – ΓΣΕΕ, για τον κατώτατο μισθό και τις ΣΣΕ. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εκ περιτροπής εργασία, η επινοικίαση εργασίας που γιγαντώνεται στον κλάδο είναι μερικά από τα αποτελέσματα του «κοινωνικού εταιρισμού». Η πείρα έδειξε ότι θύτης και θύμα δε μπορούν να συνεργαστούν. Δε μας αρκεί να ζούμε με τα ψίχουλα που θα πέφτουν από τα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων. Καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Α.Π (ΜΕΤΑ), που πασχίζουν για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίο. Να μην αφήσουμε την κατάσταση στα χέρια τους, να διαπραγματεύονται για τα δικά μας συμφέροντα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα έφερνε από την πρώτη μέρα με νόμο ξανά τα 751 ευρώ στο βασικό μισθό  ακολουθεί τη γνωστή συνταγή των προηγούμενων κυβερνήσεων. Την ίδια ώρα που δηλώνει ότι δε θα φέρει νέα μέτρα, ταυτόχρονα δεσμεύεται ότι θα εξακολουθήσει την πολιτική της ανταγωνιστικότητας για την διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και ότι οι δόσεις θα πληρώνονται στο διηνεκές. Οι δεσμεύσεις στο μεγάλο κεφάλαιο στην ΕΕ και το ΔΝΤ προετοιμάζουν όμως νέα αντεργατικά μέτρα για το λαό.
Στη τελευταία Γενική Συνέλευση του σωματείου το σώμα ψήφισε υπέρ της πρότασης της ΔΑΣ στην ΟΙΥΕ για τη ΣΣΕ στον κλάδο με επαναφορά στα 920 ευρώ κλαδική σύμβαση και μια σειρά άλλα αιτήματα που απαντάνε στις σύγχρονες ανάγκες. Καμιά επανάπαυση τώρα να απαιτήσουμε την πρόταση μας για υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο.
Όλοι και όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 15 Απρίλη στις 11.00 πμ στο Υπουργείο Εργασίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ