6 Μαρ 2015

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΔΑΣ G4S CASH SOLUTIONS ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι

Η νέα συμφωνία, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Η συμφωνία αυτή και η λίστα «μεταρρυθμίσεων» περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά μέτρα για τους εργαζόμενους που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μέτρα που βοήθησαν στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Όλα αυτά για τα οποία ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια μάτωσε, αλλά και αντιπάλεψε, δηλαδή: Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζεται «τρεις θεσμοί», διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων είναι κομμάτια αυτής της συμφωνίας.
Η δήθεν «περήφανη» διαπραγμάτευση ήταν διαφημιστική απάτη. Επιβεβαιώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις, ακόμη και οι ονομαζόμενες «σκληρές», που διεξάγονται μέσα στα τείχη της ΕΕ και με στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη, έχουν σταθερά αντιλαϊκό αποτέλεσμα.
Η όποια αναθεώρηση του προηγούμενου προγράμματος δε θα γίνει για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός, να αυξηθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές, αλλά για να εξοικονομηθούν κρατικοί πόροι που θα στηρίξουν το κεφάλαιο, τις επενδύσεις και την κερδοφορία του, καθώς και τους δανειστές.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν το «μάρμαρο» της όποιας ανάκαμψης, με συνέχιση της λιτότητας, που η κυβέρνηση αποκαλεί «λιτό βίο».
Ακόμη και τα ψίχουλα, κυρίως για την απόλυτη φτώχεια, που έταξε η κυβέρνηση με το πρόγραμμά της, είναι στον «αέρα» και θα εξαρτώνται από τη συμφωνία με τους εταίρους και με την προϋπόθεση ότι δε θα τίθενται σε κίνδυνο η δημοσιονομική πειθαρχία, η ανάκαμψη της οικονομίας και η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.
Γι' αυτό η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΕΒ και άλλα κόμματα που τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική, χαιρέτισαν ως θετική τη συμφωνία της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρουσιάζει τη νέα συμφωνία ως αποτέλεσμα της λαϊκής θέλησης και της στήριξης του λαού στην κυβερνητική πολιτική. Επιδιώκει να εξαπατήσει και να φορτώσει στους εργαζομενους τους συμβιβασμούς και τις αντιλαϊκές συμφωνίες με την ΕΕ.
Προσπαθεί να χειραγωγήσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να το μετατρέψει σε χειροκροτητή της κυβέρνησης, να το πείσει ότι πρέπει να συνεχίσει τις θυσίες του, να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα. Για αυτό και βαφτίζει «εθνική» υπόθεση τις ανάγκες του κεφαλαίου, την εξυπηρέτηση αυτού του δρόμου, που δεν είναι όμως προς το συμφέρον τον εργαζόμενων.
Εμείς λέμε :
Ø    Καμιά στήριξη και ανοχή στην κυβέρνηση που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, των δεσμεύσεων στην ΕΕ και της κερδοφορίας των μονοπωλίων.
Τώρα έχουμε πείρα πρέπει να την αξιοποιήσουμε, να θυμηθούμε ότι κάθε φορά οι εκάστοτε «εθνικοί στόχοι» των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου κατέληγαν σε μεγάλες θυσίες για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.
Όσοι εργαζόμενοι είχαν ελπίδες για κάτι καλύτερο, δεν πρέπει να απογοητευτούν, αλλά να αντιδράσουν. Πολύ περισσότερο δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν το στόχο της πραγματικής κατάργησης των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και της ανάκτησης των απωλειών.

Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, το τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι πια γεγονός και όλοι τα ζούμε στο πετσί μας.
Τα 2 χρόνια που πέρασαν αλλά και από την αρχή της κρίσης μια από τις πρώτες εταιρίες στην Ελλάδα που τις εφάρμοσε ήταν και η G4S.
Το ωρομίσθιο αγγίζει το 70-80% των εργαζόμενων της εταιρείας, οι συμβάσεις των 250€ καλά κρατούν, όπως επίσης και οι «χαμένες ώρες», τα λειψά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, η εντατικοποίηση της δουλειάς.
Σε όλο αυτό το χάος συνέβαλε αποφασιστικά η πλειοψηφία του σωματείου αποτελούμενη από τις παρατάξεις: ΕΝΙΑΙΟ (ΠΑΣΟΚ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) με 3 έδρες και ΕΚΕ (ΣΥΡΙΖΑ) με 1 έδρα, σε σύνολο 5 εδρών του σωματείου.
Έκαναν ότι πέρναγε από το χέρι τους ώστε να φτάσουμε σήμερα 2 χρόνια μετά τις τελευταίες αρχαιρεσίες του σωματείου σε πάνω από 70 απολύσεις και σε μειώσεις μισθών που έφτασαν και ξεπέρασαν το  45% .
Το «ΕΝΙΑΙΟ» μαζί με την «ΕΚΕ» κατέβασαν πρόταση με μειώσεις μισθών στη Γ.Σ. στις 9/6/13, όπου καταψηφίστηκε από τους εργαζόμενους.
Η ΔΑΣ κατέθεσε πρότασή για Σ.Σ.Ε. χωρίς καμία μείωση μισθών και επαναφορά της σύμβασης του 2011 με βασικό μισθό 751€ με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να θυμίσουμε ότι η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από τους εργαζόμενους με ποσοστό 65%. Η απόφαση αυτή αν δε γινόταν δεκτή από την εργοδοσία προέβλεπε απεργία για τη διεκδίκησή της.
Παρόλα αυτά οι «συνδικαλιστές» του ΕΝΙΑΙΟ και ΕΚΕ όχι μόνο δε υλοποίησαν την απόφαση όπως εξουσιοδοτήθηκαν από τη Γ.Σ., που είναι και το ανώτερο όργανο, αλλά δεν προχώρησαν ούτε καν σε απεργία για να το διεκδικήσουμε.
Σε άμεση συνεργασία με την εργοδοσία της έδωσαν χρόνο, ενώ ταυτόχρονα είχε λήξει η μετενέργια της σύμβασης, να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις με καταστροφικούς όρους για όλους του εργαζόμενους απειλώντας τους ακόμα και με απολύσεις.

Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) από την θέση που κατείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο έκανε ότι πέρναγε από το χέρι της για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι τις εταιρίας στα Δ.Σ.
Με συνέπεια υπερασπίστηκε τις θέσεις της χωρίς να «βάλει νερό στο κρασί της», θέσεις που θα υπερασπίσει και αύριο, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Αθηνας,  το ΠΑΜΕ.
Έγκαιρα προειδοποίησε όλους τους εργαζόμενους για τον χαρακτήρα της κρίσης αλλά και την προοπτική που δίνει ως μόνη λύση ο οργανωμένος αγώνας.
Στον αντίποδα όλοι οι συνδικαλιστές στον κλάδο παλαιοί αλλά και αυτοί που παρουσιάζονται ως νέοι και άφθαρτοι, ακόμη και αυτοί που ήταν εκλεγμένοι σε σωματεία της ΟΜΥΠΑΕ ήταν συστηματικά ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ. Αυτούς θα εμπιστευτείτε;

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) ήταν η μόνη παράταξη που δεν έχει καμία σχέση με την εργοδοσία και χρόνια τώρα δεν έχει καταφέρει να βάλει στο χέρι. Ήταν η μόνη παράταξη  που ασχολούνταν καθημερινά με ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους χωρίς να ζητάει πιστοποιητικά, ή τι ψήφισε κάποιος στις προηγούμενες εκλογές.
Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) έχει κάθε δικαίωμα να κοιτά όλους τους εργαζόμενους στα μάτια γιατί δεν τους πουλήσαμε ποτέ και ούτε θα το κάνουμε. Εμείς έχουμε  εμπιστοσύνη στην κρίση τους γιατί βιώνουμε από την ίδια θέση τα ίδια προβλήματα.
Το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε προσαρμοσμένη Σ.Σ.Ε. που θα βασίζεται στο σχέδιο σύμβασης που κατέθεσε στην εργατική τάξη το Π.Α.ΜΕ.

Ψηφίστε συνδικαλιστές αγωνιστές ικανούς που θα υπερασπίσουν και θα αγωνιστούν για τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων διεκδικώντας :

·                     Καμία μείωση μισθού, ανάκληση όλων των μειώσεων που επιβλήθηκαν
·                     Επαναφορά της κλαδικής σύμβασης του 2011
·                     Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους
·                     Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης
·                     Επίδομα επικινδυνότητας 300€ σε όλους από την 1η μέρα δουλειάς
·                     30 ημέρες άδεια για όλους και ένας ολόκληρος μισθός επίδομα αδείας

ΡΙΞΤΕ ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ ΤΟ ΨΗΦΟΦΕΛΤΙΟ ΤΗΣ Δ.Α.Σ.