15 Ιουλ 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ


Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ & Γραφείων καταγγέλλει τις δολοφονικές επιθέσεις των ισραηλινών αρχών κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας. Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα ήδη περισσότερους από 160 νεκρούς, μεταξύ των οποίων άμαχοι και γυναικόπαιδα, καθώς και εκατοντάδες τραυματίες.

Τονίζουμε τις ευθύνες ΕΕ και ΗΠΑ, καθώς η εγκληματική δράση του ισραηλινού κράτους χαίρει της στρατιωτικής, πολιτικής και οικονομικής στήριξης της ΕΕ και των ΗΠΑ που επιδιώκουν την επιβολή των δικών τους μονοπωλιακών συμφερόντων στην περιοχή. Ευθύνη όμως φέρει και η ελληνική κυβέρνηση, που «καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», εξισώνει δηλαδή το θύμα με το θύτη, ενώ την ώρα που διαπράττεται η σφαγή συνεχίζει τη στρατιωτική συνεργασία και τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ. Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ είναι στην πραγματικότητα συνεργασία των αστικών τάξεων των δύο χωρών για την κατοχύρωση και μόνο των συμφερόντων τους στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ως σωματείο εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον λαό και την εργατική τάξη της Παλαιστίνης. Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημά του για τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση τη διακοπή κάθε στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ