23 Απρ 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων εκφράζει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη του στους ηρωικούς εργάτες χαλυβουργούς. Με τον εννιάμηνο απεργιακό τους αγώνα ύψωσαν το ανάστημα τους απέναντι στο κεφάλαιο και στους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Διεκδίκησαν δουλειά με δικαιώματα, πάλεψαν ενάντια στη δουλειά με 500 ευρώ μέσα στο καμίνι και στις απολύσεις που έφερνε ο εργοδότης τους. 

Η εργοδοσία του Μάνεση και το αστικό κράτος δε δίστασε να σύρει τους απεργούς στις αίθουσες των δικαστηρίων ως κοινούς εγκληματίες και να τους καταδικάσει με πολύμηνες ποινές φυλάκισης. 
Ο 9μηνος απεργιακός αγώνας των χαλυβουργών όσο και αν το προσπαθήσουν ούτε καταδικάζεται ούτε μπορεί να αμαυρωθεί απ’ τη «δικαιοσύνη» του κεφαλαίου  και τα τσιράκια τους. Ο αγώνας τους για την εργατική τάξη της χώρας μας, αλλά και παγκόσμια, έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα.
Ως σωματείο καταδικάζουμε την κατάπτυστη απόφαση του δικαστηρίου. Το επόμενο διάστημα η διοίκηση θα συζητήσει στους χώρους που παρεμβαίνει το σωματείο μαζί με τους εργαζόμενους για το γεγονός αυτό προκειμένου να παρθούν μαζικά αποφάσεις καταδίκης και να εκφράσουν οι συνάδελφοι την αλληλεγγύη τους προς τους χαλυβουργούς.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ
ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ