26 Απρ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014


Το σωματείο καλεί τα μέλη του και όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους της Αθήνας να τιμήσουμε τους ηρωικούς αγώνες και τους νεκρούς της τάξης μας με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς.
Ο ξεσηκωμός των εργατών το Μάη του 1886 δείχνει το δρόμο και για τους σημερινούς αγώνες. Από τη μια η πρωτομαγιά αποδεικνύει περίτρανα τη δύναμη που έχει η ταξική πάλη και η ενότητα των εργαζόμενων στη σύγκρουση τους με το κεφάλαιο, δηλαδή ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Μπορεί κυβέρνηση, ΕΕ, τρόικα, εργοδότες να έχουν πάρει πίσω μια σειρά κατακτήσεις και δικαιώματα αλλά τίποτα δεν έχει τελείωσει, τίποτα δεν έχει κριθεί.

Από την άλλη όμως η πρωτομαγιά 128 χρόνια μετά φανερώνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες που μας έχουν φορέσει οι καπιταλιστές, τα μονοπώλια. Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια. Για αυτό μας απολύουν όποτε θέλουν, αυτοί κλείνουν τις επιχειρήσεις και όχι οι αγώνες μας, μας μειώνουν τους μισθούς και μας κόβουν επιδόματα, μας αλλάζουν το ωράριο και καταργούν την Κυριακή, βάζουν χαράτσια, διαλύουν την υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η "ομαλότητα" και η "ανάπτυξη" που ευαγγελίζονται πως θα έρθει θα περιλαμβάνει μισθούς και δικαιώματα συντρίμια. Σε θέλουν απομονωμένο και ανοργάνωτο, να δέχεσαι μοιρολατρικά ότι σου ετοιμάζουν.

ΔΕΙΞΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ-ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ
Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου οργανώσου τώρα στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας έλα σε επαφή με το Π.Α.ΜΕ. και τα σωματεία του για να γκρεμίσουμε μνημόνια και αφεντικά. Όλο το προηγούμενο διάστημα το σωματείο έδωσε μάχες για να αποτραπούν απολύσεις και μειώσεις μισθών, να αμείβονται οι εργαζόμενοι στην ώρα τους, να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής-ασφάλειας και το ωράριο, σταθήκαμε απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία. Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να ισχυροποιήσουμε με νέα ακόμα μέλη το σωματείο να δημιουργήσουμε επιτροπές του σε νέους χώρους δουλειάς ώστε να παλεύουμε πιο δυνατοί από καλύτερη θέση. Χρειάζεται όλοι εμείς οι εργαζόμενοι σε εταιρίες ΑΕ και γραφεία, security, απολυμάνσεις, δημοσκοπήσεις να δείξουμε τη δύναμη μας να ενισχύσουμε τη λαϊκή συμμαχία.
Γύρνα την πλάτη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που εκφράζει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ-ΕΚΑ-ΟΙΥΕ. Αυτοί είναι που υπέγραψαν τις μειώσεις μισθών μαζί με τους εργοδότες, υποσκάπτουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Αυτοί είναι που τις επόμενες μέρες από την πρωτομαγιά θα ζητάν ως υποψήφιοι διαχειριστές την ψήφο σου στις επικείμενες εκλογές. Χάλασέ τους τα σχέδια με τη συμμετοχή σου στα μπλοκ του σωματείου και του Π.Α.ΜΕ. στην απεργία της πρωτομαγιάς.
Το επόμενο διάστημα έχουμε μάχες να δώσουμε όπως αυτή για τη σύμβαση που πρέπει να μας βρουν πιο δυνατούς.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ 2014 10:00 ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9:30 ΠΛ.ΚΑΝΙΓΓΟΣ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ