5 Δεκ 2013

80 ΧΡΟΝΙΑ: ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ


     ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 6:30 μ.μ. ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΝΝΑ & ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΑ (Τιμοκρέοντος 6Α Νέος Κόσμος)
     ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ 80 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Το Σωματείο μας κλείνει φέτος τα 80 χρόνια ζωής και δράσης του. Μιας ζωής συνυφασμένης με τους ιστορικότερους αγώνες της εργατικής τάξης της χώρας μας, αγώνες που μας άφησαν κατακτήσεις και παρακαταθήκες για το μέλλον μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε εκδήλωση για τον εορτασμό των 80 χρόνων του σωματείου.
Μέσα από αυτή την εκδήλωση τιμής των 80 χρόνων διδασκόμαστε για τους αγώνες του σωματείου προκειμένου να αντλήσουμε πολύτιμη πείρα για αυτά που έρχονται.
Ξεκινώντας τη δράση του από το 1933 το σωματείο υπήρξε οργανωτής και αιμοδότης του συνδικαλιστικού κινήματος στην πάλη για τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες όπως: τη δικτατορία του Μεταξά, την κατοχή, τον εμφύλιο, τη χούντα με πολλά μέλη και στελέχη του σε εξορίες και σε φυλακές η δράση του σωματείου συνεχίστηκε. Αλλά και μετά τη μεταπολίτευση με ζωντανή παρουσία στους χώρους δουλειάς και αργότερα στην κρίση που υπήρξε στο κίνημα με τις ανατροπές του σοσιαλισμού, παρά τις προσπάθειες από κάποιους να του αλλάξουν γραμμή, το σωματείο κράτησε την ταξική θέση και συνέχισε την πορεία του. Το σωματείο αποτέλεσε βασικός πυλώνας στη δημιουργία το 1999 του Π.Α.ΜΕ., συνεχίζοντας από τότε την πορεία του στις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας.

ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ – ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/12/2013

Καλούμε τα μέλη μας να αγκαλιάσουν και να συμμετέχουν ενεργά στις πρωτοβουλίες που θα πάρουν οι ταξικές δυνάμεις στα σωματεία  και τις γειτονιές ενάντια στον αντιλαικό προυπολογισμό. Πρώτος σταθμός αποτελεί η πικετοφορία το Σάββατο 7/12. Οι δυνάμεις του σωματείου μας θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια 11:00 π.μ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ