26 Σεπ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΜΚΟ


Συνάδελφοι,

            Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, παρουσία εργαζομένων μέσω Μ.Κ.Ο (ΕΠΕΚΑ, UNESCO) και μελών του Δ.Σ. του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής αγώνα των εργαζομένων μέσω Μ.Κ.Ο στον πολιτισμό.
             Μέσα από τη σύσκεψη αυτή εκφράστηκε συνολικά από όλους τους συναδέλφους αγανάκτηση στους χώρους εργασίας (Μουσείο Επιγραφικό, Αρχαιολογικό, Γουλανδρή, Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων) αφενός λόγω της τρίμηνης- τετράμηνης μη καταβολής των δεδουλευμένων, αφετέρου επειδή πολλές φορές αντιμετωπιζόμαστε στο χώρο δουλειάς ως εργαζόμενοι β΄ κατηγορίας, χωρίς δικαιώματα σε άδειες και υπερωρίες παρ’ ότι καλύπτουμε ουσιαστικά βασικές ανάγκες στα μουσεία. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, έχουν γίνει παρεμβάσεις από εμάς τους ίδιους για την καταβολή των δεδουλευμένων μας και αντί να πάρουμε κάποια απάντηση έχουμε γίνει μπαλάκι μεταξύ των Μ.Κ.Ο και του Υπουργείου Πολιτισμού. Λόγω όλης αυτής της κατάστασης που βιώνουμε, αποφασίσαμε μετά από συσκέψεις που πραγματοποιήσαμε, τη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα Μ.Κ.Ο στον τομέα Πολιτισμού, με τη στήριξη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

17 Σεπ 2013

Σύσκεψη με εργαζόμενους μέσω ΜΚΟ


Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν μέσω Μ.Κ.Ο.(ΕΠΕΚΑ, UNESCO κ.α) στον τομέα του πολιτισμού καλύπτουν πάγιες ανάγκες στις υπηρεσίες στις οποίες προσωρινά ανήκουν. Παρόλα αυτά και ενώ κάποιοι από αυτούς εργάζονται ήδη 3 και 4 μήνες παραμένουν απλήρωτοι, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διαβίωσή τους , συνεχίζοντας να εκτελούν τα καθήκοντα τους. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας (όλοι μακροχρόνια άνεργοι) υποχρεώθηκαν να συμμετέχουν σε αυτό το προγράμμα ανακύκλωσης της ανεργίας, υπογράφοντας συμβάσεις με συνθήκες γαλέρας.

14 Σεπ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ


Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, χτες το βράδυ στο Πέραμα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσα στους τραυματίες αυτής της δολοφονικής επίθεσης ήταν και συνδικαλιστές από τα σωματεία της ναυπιγοεπισκευαστικής ζώνης καθώς και ο Πρόεδρος τους Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και στέλεχος του Π.Α.ΜΕ. Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

1 Σεπ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταδικάζει τη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία. Με τον πόλεμο αυτό τόσο οι αμερικάνοι όσο και οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να προωθήσουν τα σχέδια για τη Νέα Μέση Ανατολή, εξασφαλίζοντας πιο στέρεες συμμαχίες και καινούριες πηγές ενέργειας. Προκειμένου το κεφάλαιο να ξεπεράσει την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση του θα γίνεται όλο και πιο επιθετικό απέναντι στους λαούς δημιουργώντας ακόμα και εστίες πολέμου. Τα περί δημοκρατίας που χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές, οι λαοί όπως και ο ελληνικός, έχουν την εμπειρία σύγχρονη και παλιά για να τα απορρίψουν.
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να μη παρέχει την οποιαδήποτε στήριξη στα στρατεύματα του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ που θα εισβάλουν στη Συρία, να μη διατεθεί καμιά ελληνική στρατιωτική υποδομή(αεροδρόμιο Καλαμάτας). Να μη συμμετέχουν ελληνικά στρατεύματα. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να σταματήσει η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη και το λαό της Συρίας.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ