20 Οκτ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ


Συνάδελφοι τώρα ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά πρέπει να αντισταθούμε στην κλιμάκωση της επίθεσης από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την τρόικα και την εργοδοσία. Η συνέλευση του σωματείου που έγινε 9 Οκτώβρη συμφώνησε με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και ψήφισε για συμμετοχή σε αυτή. Είναι επιτακτική ανάγκη μέσα από αυτή την απεργία και τους αγώνες που θα αναπτυχθούν πριν και μετά από αυτή να σπάσει ο φόβος στους εργαζόμενους από την εργοδοτική τρομοκρατία, να ξεπεράσουμε αδυναμίες και προβλήματα, να καταφέρουμε να αναχαιτίσουμε τα νέα μέτρα, να πάρουμε πίσω κατακτήσεις. Αυτό που ακούμε συχνά από την κυβέρνηση, εργοδότες, ακόμα και από απογοητευμένους συναδέλφους, ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα είναι "άδειο πουκάμισο".
Σε μια σειρά χώρους που οι εργαζόμενοι στάθηκαν απέναντι στην εργοδοτική επίθεση μαζικά και οργανωμένα με το σωματείο κατάφεραν όχι μόνο την ανάκληση αποφάσεων αλλά μέτρησαν και κατακτήσεις. Να πάρουμε υπόψη μας και παραδείγματα από τη δράση και του δικού μας σωματείου όπως την απεργιακή μάχη των συναδέλφων μεταναστών από τα Στερεά Απόβλητα που κατάφεραν να πάρουν πίσω απόφαση για απόλυση συναδέλφου και να μπουν νικητές στη δουλειά τους. Είναι τυχαίο ότι σε εταιρίες που υπάρχουν και δρουν σωματειακές μας επιτροπές, οι εργοδότες αναγκάστηκαν και έκαναν πίσω σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και αλλαγές εργασιακών συνθηκών; Είναι επίσης τυχαία η καθυστέρηση της εφαρμογής των μέτρων που έχουν περάσει και θέλουν να φέρουν; Αντίθετα συνάδελφοι μας μετράει η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, η ΕΕ, το αστικό σύστημα γενικά και παίρνουν υπόψη τους τις διαθέσεις των εργαζόμενων. Μετράνε όλοι αυτοί τους εργαζόμενους που αγωνίζονται και τους φοβούνται μήπως γίνουν περισσότεροι. Αποτελεί εμπόδιο στα σχέδιά τους η δράση σωματείων όπως και το δικό μας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα το Π.Α.ΜΕ. Δε θα ξεμπερδέψουν με εμάς!

ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ!
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

Δεν είναι μια ακόμα απεργία, υπάρχει ανάγκη κλιμάκωσης, αντεπίθεσης και ανασυγκρότησης των εργαζόμενων μέσα από τα σωματεία τους. Δεν πρέπει συνάδελφοι να δώσουμε την ευκαιρία στους εργοδότες και στην κυβέρνηση να τελειώνουν με τα τελευταία εργατικά δικαιώματα που έχουν απομείνει. Θέλουν να καταργήσουν εντελώς τις συλλογικές συμβάσεις. Για αυτό και επιβάλουν μισθούς πείνας των 300-400 ευρώ, δουλεύντας οι εργαζόμενοι νύχτα-μέρα για να τα βγάλουν πέρα. Στις προθέσεις τους είναι η μείωση τόσο του πενιχρού επιδόματος ανεργίας όσο οι συντάξεις και οι παροχές, αφού από τον κρατικό προϋπολογισμό περικόπτονται 2 δις για την κοινωνική ασφάλιση. Επιβάλουν 25 ευρώ καινούριο χαράτσι στην υγεία, κλείνουν νοσοκομεία και σχολικές μονάδες. Στις σκέψεις τους είναι να απελευθερώσουν τις απολύσεις, να καταργήσουν ξεκινώντας πρώτα στο εμπόριο την Κυριακή αργία.
Συνάδελφοι πρέπει να απαντήσουμε σε όλα αυτά με την καθημερινή μας δράση και τη συμβολή μας για την επιτυχία της απεργίας. Να παλέψουμε για την υποχρεοτικότητα των συμβάσεων, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ χωρίς μειώσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Να επανέλθει η ΕΓΣΣΕ στα 751 ευρώ ως βάση διαπραγμάτευσης και για τις συλλογικές. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια της ΔΕΗ και της εφορίας.
Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ο ρόλος του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμό που αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη των αγώνων. Αν δεν υπήρχε η πίεση από μια σειρά ταξικά σωματεία -όπως και το δικό μας που ήδη είχε αποφασίσει για απεργία-, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες η ΓΣΕΕ δεν είχε πρόθεση να παρθεί απεργιακή απόφαση. Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται και η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας(Αυτόνομη Παρέμβαση, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) που ετοιμάζεται να υπογράψει καινούρια μείωση στη σύμβαση του εμπορίου. Καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς τώρα οργάνωση στο σωματείο, συσπείρωση στο Π.Α.ΜΕ.
Η απεργία να αποτελέσει απάντηση για να απομονωθούν ακόμα περισσότερο η ναζιστική, δολοφονική χρυσή αυγή, τα τσιράκια των εργοδοτών. Η δράση της χρυσής αυγής με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, τα δουλεμπορικά γραφεία και τη χρηματοδότηση από εφοπλιστές και κεφάλαιο για να χτυπήσουν το Π.Α.ΜΕ. μπορεί να μπει στη "μπάντα" μόνο από το εργατικό κίνημα.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ-ΟΛΑ ΚΕΡΔΙΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ
ΤΩΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

Έχουμε την πείρα από το πως πρέπει να δώσουμε τη μάχη, με τι πλαίσιο και στόχους πάλης. Η μαζικότητα του συλλαλητηρίου 5 Οκτώβρη και η Γενική Συνέλευση του σωματείου αποτελούν οδηγό για τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε μέχρι την απεργία 6 Νοέμβρη.
Έχουμε τη δύναμη να είναι επιτυχημένη η απεργία. Τις μέρες αυτές που έχουν απομείνει το σωματείο θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς που παρεμβαίνει. Ταυτόχρονα θα οργανωθούν συσκέψεις με τις επιτροπές του σωματείου και θα ενημερωθεί το μητρώο του. Καλούμε όλους τους συναδέλφους με την ανακοίνωση και την αίτηση εγγραφής να φτάσουν παντού, να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι.

ΜΑΖΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ