12 Ιουν 2013

Έπειτα από πολύμηνους αγώνες και παρεμβάσεις γύρισε ξανά στην εργασία του ο Πρόεδρος του σωματείου και εργαζόμενος στην εταιρεία Express Publishing

Έπειτα από πολύμηνους αγώνες και παρεμβάσεις γύρισε ξανά στην εργασία του ο Πρόεδρος του σωματείου, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και εργαζόμενος στην εταιρεία Express Publishing Μάκης Μπίκας .
Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η απόλυση του πλήθος μαζικών φορέων, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα με ανακοινώσεις και παρεμβάσεις τόσο στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) όσο και στην διοίκηση της Express Publishing απαίτησαν να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου, χαρακτηρίζοντας την ως άκυρη, παράνομη και καταχρηστική.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ. άμεσα κατήγγειλε τη συγκεκριμένη  απόλυση.
Η απόλυση αυτή αποτελούσε συνέχεια της πρακτικής της εταιρείας μιας και πριν από αυτή λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης είχε απολυθεί και άλλη πρωτοπόρα συνάδελφος στην ίδια εταιρεία, μέλος του σωματείου.

Με απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών η απόλυση κρίθηκε άκυρη και υποχρέωσε την εταιρεία να επαναπροσλάβει τον πρόεδρο του σωματείου στη θέση που είχε και στα καθήκοντα που ασκούσε πριν την απόλυσή του.
Η Express Publishing προσπάθησε να μπλοκάρει με διάφορα μέσα όπως ασφαλιστικά μέτρα με προσωρινή διαταγή με κύριο στόχο και σκοπό να εμποδίσει την εφαρμογή της απόφασης δηλαδή να μην γυρίσει στην δουλειά του ο ΜΑΚΗΣ ΜΠΙΚΑΣ.

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ

Καλούμε τους εργαζόμενους της Express Publishing αλλά και τους εργαζόμενους στο κλάδο συνολικά να βγάλουν συμπεράσματα, να αντιληφθούν τη δύναμή τους, να οργανωθούν στα σωματεία τους.
Η εργοδοσία θα γίνει πιο επιθετική το επόμενο διάστημα μοναδικό αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο πρέπει να είναι το σωματείο γιατί ο  αγώνας για την ακύρωση των απολύσεων, η επαναπρόσληψη συναδέλφων, η μάχη ενάντια στις μειώσεις μισθών, στην εκ περιτροπής εργασία, στην απληρωσιά, το ωράριο λάστιχο, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα είναι δύσκολος και μακροχρόνιος.
Όρος νίκης για τους εργαζόμενους αποτελεί η οργάνωση τους στο σωματείο, αποτελεί η γραμμή πάλης εκείνη που βάζει στο επίκεντρο τις σημερινές ανάγκες των εργαζόμενων για μισθούς, συμβάσεις, ωράρια, ασφάλιση.  
Εμείς μπορούμε χωρίς τους εργοδότες, χωρίς εμάς καμιά επιχείρηση
δεν μπορεί να δουλέψει.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας θα συνεχίσει την πάλη του ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία.
Θα παλέψει για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΝΤΟΥ που απολύθηκε τελευταία από την εταιρεία. Η προσπάθεια που κάνει η Express Publishing να πιέσει με όλους τους τρόπους εργαζόμενους της εταιρείας να στραφούν ενάντια στη δράση σωματείων- συνδικαλιστών θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό.
Έχουν γνώση οι φύλακες... Ο αγώνας για δουλειά με δικαιώματα θα συνεχιστεί.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ