29 Απρ 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 25/4

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου που έγινε 25/4 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας ενέκρινε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου για συμμετοχή στην απεργία της πρωτομαγιάς στη συγκέντρωση που διοργανώνει 10:30 το Π.Α.ΜΕ. στο Σύνταγμα την ίδια μέρα. Η προσυγκέντρωση του σωματείου έχει οριστεί να είναι 10:00 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.


Ακόμα η γενική συνέλευση ψήφισε ομόφωνα το ψήφισμα που κατέβασε η ΔΑΣ Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τη δολοφονική-εγκληματική ενέργεια εναντίον των εργατών γης στη Μανωλάδα. Ακολουθεί το ψήφισμα:
Ψήφισμα της ΔΑΣ για τη δολοφονική-εγκληματική ενέργεια εναντίον των εργατών γης στη Μανωλάδα
Το σωματείο ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που έγινε εναντίον μεταναστών εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας επειδή διεκδίκησαν δεδουλευμένα 6 μηνών.
Από το σύγχρονο κολαστήριο στη Μανωλαδα το μόνο που απουσιάζει είναι το μαστίγιο και οι σιδερόμπαλες στα πόδια. Οι μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα εργάζονται είναι οι σύγχρονοι είλωτες, θύματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, των πολέμων και την εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 
Στην τυφλή βία των τσιφλικάδων και των μπράβων τους, στα σύγχρονα εργατικά κάτεργα που έχουν στηθεί στη Μανωλάδα κανείς δε μπορεί να πει ότι δεν ήξερε. Από την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές μέχρι τα ΜΜΕ και συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη, όπως πάντα, έτσι και τώρα, θα κινηθούν γοργά για να τιμωρήσουν τους ενόχους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την εγκληματική δράση των μεγαλοτσιφλικάδων της Μανωλάδας.
Απαιτούμε:

  • Να τιμωρηθούν οι ένοχοι και η πολιτική που τους εκτρέφει.
    Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι μέχρι τελευταίο ευρώ τα δεδουλευμένα τους.
  • Να σταματήσει η αθλιότητα της ανήλικης εργασίας.
    Να υπογραφεί συλλογική σύμβαση με ανθρώπινους μισθούς και συνθήκες εργασίας, με όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.
  • Να μην απελαθεί κανένας μετανάστης εργάτης γης
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ