2 Απρ 2013

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2/4 12:00-3:00 ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ICAP GROUP ΑΕ


Συνάδελφοι,
Όλοι γνωρίζετε ότι εκ νέου η εργοδοσία της Icap Group ΑΕ αποφάσισε να μειώσει για δεύτερη φορά τους μισθούς των εργαζόμενων στα τμήματα του contact center και του cycle κατά 15-20%, φτάνοντας ο μισθός του 4ωρου στα 270 ευρώ. Ήδη το καλοκαίρι η εταιρία με την απειλή “είτε υπογράφεις είτε απολύεσαι” επέβαλε μειώσεις μισθών από 7% και πάνω, με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Ύστερα από παρέμβαση του σωματείου σήμερα 01/04 και με παρουσία αρκετών συναδέλφων που δεν έχουν υπογράψει ο διευθύνων σύμβουλος και ο  υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού είπαν ότι η εταιρία δεν κάνει πίσω και θα προχωρήσει στις μειώσεις.
Ακόμα τόνισαν ότι η εταιρία πραγματικά «στενοχωριέται» που προχωρά σε αυτό το μέτρο, αλλά λόγω του «ανταγωνισμού, των συνθηκών στην αγορά, των νόμων που της δίνουν το δικαίωμα για μειώσεις καθώς και των μειωμένων κερδών» με μεγάλη της «λύπη» η διοίκηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο. Επίσης τα παραπάνω διευθυντικά στελέχη δήλωσαν ότι παρά την απόφαση τους για νέες μειώσεις δεν αποκλείουν το επόμενο διάστημα να προσωρήσουν και σε απολύσεις εργαζόμενων που θα υπογράψουν. Το σωματείο αποφασιστικά δήλωσε ότι θα προσπαθήσει μαζί με τους εργαζόμενους της εταιρίας να αντιπαλέψει την απόφαση αυτή της εταιρίας, να υπερασπίσει τα δικαιώματα τους, να εμποδίσει με κάθε τρόπο την οποιαδήποτε απόλυση. Ταυτόχρονα προτείναμε στους συναδέλφους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με το σωματείο, να πάρουν αοφάσεις για αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
Αμέσως μετά την αποχώρηση μας από το κτίριο της Icap συνάδελφοι μας ενημέρωσαν ότι στελέχη των τμημάτων πίεζαν τους εργαζόμενους να ανέβουν στη διοίκηση και να υπογράψουν για να αποδεχτούν τη μείωση αλλιώς θα απολύονταν. Δε πέφτουμε από τα σύννεφα! Περιμέναμε αυτή την αντίδραση της εργοδοσίας και για αυτό προτείναμε σε συναδέλφους ως πρώτη απάντηση την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας 2/4 και ώρα 12-3, στάση η οποία καλύπτεται από το σωματείο μας.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς τη χασούρα από τα κέρδη των μετόχων. Ο όμιλος Icap μέσα στην κρίση επεκτείνει τη δραστηριότητα του στα Βαλκάνια, άνοιξε υποκατάστημα στην Τουρκία. Δεν είμαστε οι μέτοχοι, ούτε τα διευθυντικά στελέχη. Για άλλη μια φορά φαίνεται ξεκάθαρα πως τα συμφέροντα όλων αυτών και των εργαζόμενων συγκρούονται μεταξύ τους. Αυτοί ζούν με 300 ευρώ; Οι εργαζόμενοι μπορούν να εμποδίσουν το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, αρκεί να παλέψουν οργανωμένα και με ταξικό προσανατολισμό. Οι εργαζόμενοι της Icap δεν είναι μόνοι τους, ούτε ανίσχυροι. Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα το Π.Α.ΜΕ. θα στηρίξει την οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία των εργαζόμενων. Θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να εμποδίσει την τρομοκρατία, τις απολύσεις. Καλούμε τους συναδέλφους από τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας που δεν αποφασίστηκε για αυτούς μείωση να συμμετέχουν στη στάση εργασίας, να βοηθήσουν για την επιτυχία της. Μπορεί τωρα να μην έφερε η εταιρεία για αυτούς μείωση αλλά δυστυχώς το επομενο διάστημα είναι  σχεδόν βέβαιο το αντίθετο. Αν φαίνονται στην εργοδοσία της Icap "πολλά" -όπως τα ίδια τα στελέχη της δήλωσαν- σε σχέση με αυτά άλλων εταιρειών ανταγωνιστών της αυτά που δίνει στους υπαλλήλους του call center και του cycle, θα μείνει στις μειώσεις του 7% του Ιούνη για τους υπόλοιπους; Τέλος καλούμε και τους συναδέλφους που ήδη έχουν υπογράψει να αγωνιστούν για να πάρθούν πίσω οι μειώσεις. Κανένας μόνος του!
  • Καμιά μείωση στους μισθούς.
  • Καμιά απόλυση.
  • Να παρθούν πίσω οι μειώσεις μισθών του Ιούνη και να γυρίσουν οι εργαζόμενοι στην κλαδική.
  • Όχι στην ελαστικοποίηση του ωραρίου και στην εντατικοποίηση της δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ