12 Μαρ 2013

Ανακόνωση-Καταγγελία για την νέα απόλυση στην εταιρεία Express Publishing



Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγείλει την εταιρεία Express Publishing γιατί την Δευτέρα 11/3 απέλυσε τον ΒΑΓΓΕΛΗ  ΚΟΝΤΟ πρωτοπόρο συνάδελφο μέλος του σωματείου.
Η απόλυση αυτή δεν είναι τυχαία, αποτελεί συνέχεια του πογκρομ διώξεων-απολύσεων μελών του σωματείου από την εν λόγω εταιρεία. Τον Οκτώβρη του 2011 η εργοδοσία απέλυσε συνδικαλίστρια συνάδελφο επειδή συμμετείχε στη 48ωρη απεργία 19-20 Οκτώβρη μαζί με άλλους εργαζόμενους της εταιρείας.

Μετά το Μάρτη του 2012 απέλυσε τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του σωματείου λόγω της δράσης του ενάντια στην απόλυση της παραπάνω συναδέλφου και της συνδικαλιστικής του ιδιότητας.
Τη Δευτέρα 11/3 απέλυσε τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΝΤΟ ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο ότι δηλαδή η απόλυση του Προέδρου του σωματείου έγινε λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης και ιδιότητας.
Οι απολύσεις αυτές είναι καταχρηστικές, άκυρες και παράνομες.
Η εργοδοσία θέλει να χτυπήσει την συνδικαλιστική δουλειά και δράση να περάσει το μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους ότι οποίος σηκώνει κεφάλι θα απολύεται. Προσπαθεί με αυτό το τρόπο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να δέχονται από την υπερεργασία, μέχρι τις απολύσεις και τις επικείμενες μειώσεις μισθών. Η αιτιολόγηση και των 3 απολύσεων είναι ψευδής και δε πείθει κανέναν, δηλαδή ότι μετά από 4, 2 ή 1 έτος η εταιρεία διαπίστωσε ότι δεν είναι καλοί στη δουλειά τους.
Ενοχλεί την εργοδοσία της Express Publishing η δράση του σωματείου και του Π.Α.ΜΕ. Η απόλυση αυτή γίνεται σε μια περίοδο που η εργοδοσία έχει αποθρασυνθεί και δε σταματά πουθενά. Κύριος στόχος της είναι να αποψιλώσει τους χώρους δουλειάς από εργαζόμενους που αντιπαλεύουν την εργοδοτική τρομοκρατία, που αγωνίζονται για δουλειά με δικαιώματα.
Καλούμε τους εργαζόμενους της εταιρείας, τους γονείς και κατοίκους της περιοχής να σταθούν δίπλα σε αυτούς που αντιστέκονται στις απολύσεις. Γνωρίζουν καλά τι σημαίνει ανεργία, θυσία και άγχος για να τα βγάλουν πέρα αυτοί και οι οικογένειες τους.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, η Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου Διαμερίσματος Αθηνών και οι φορείς της περιοχής θα παλέψουν με κάθε τρόπο για την ανάκληση της απόλυσης και ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων της εταιρείας. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ