13 Μαρ 2013

Πρόσκληση σε πλατιά σύσκεψη ανέργων του Σωματείου στις 13 Μαρτίου

"Προστασία και Οργάνωση των Ανέργων"
Το Δ.Σ και η επιτροπή ανέργων του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων καλεί όλους τους άνεργους/ες σε μια πλατιά σύσκεψη την Τετάρτη 13 Μάρτη , ώρα 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας  ( Γ' Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνης ).

Καθημερινά το ποσοστό ανεργίας αυξάνει. Όλο και περισσότεροι άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι/ες  αντιμετωπίζουν βασικά προβλήματα διαβίωσης (αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, λογαριασμοί ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ενοίκια σπιτιού, χαράτσια, φοροληστεία, εισιτήρια, ΜΜΜ, ιατροφαρμακευτική κάλυψη). Το πενιχρό επίδομα ανεργίας, που κι αυτό λίγοι το δικαιούνται, δεν αρκεί για να καλύψει τις βασικές ανάγκες των ανέργων. Έτσι, καθημερινά όλο και περισσότεροι άνεργοι και οι οικογένειες τους οδεύουν προς την εξαθλίωση.
Δεν είναι οι άνεργοι υπεύθυνοι για να πληρώνουν τα σπασμένα της κρίσης, αλλά τα θύματά της. Υπεύθυνη για την κρίση είναι η πολιτική της κυβέρνησης, της Τρόικα, της Ε.Ε., του κεφαλαίου και των κομμάτων τους. Χρέος του κάθε άνεργου είναι να παλέψει για την ίδια του τη ζωή και τις ανάγκες του, οργανωμένα και συλλογικά με τα ταξικά σωματεία, το Π.Α.ΜΕ., τις λαϊκές επιτροπές στη γειτονιά, που παλεύουν μαζί του. Ο αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, παιδεία, υγεία, πολιτισμό είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων.
Καλούμε τους άνεργους συναδέλφους για να συζητήσουμε:
- Την οργάνωση της πάλης των ανέργων και τους στόχους
- Την ανάπτυξη της αλληλεγγύης για κάλυψη των άμεσων αναγκών

            "Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται..."