17 Ιαν 2013

ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ


Η απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για νέες εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ οξύνει περισσότερο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Οι αυξήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις αυξήσεις που επιβλήθηκαν το 2011 και 2012, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες 2 μέχρι το καλοκαίρι. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ καταδεικνύουν την αχαλίνωτη αγριότητα της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Όπως αντίστοιχα έγινε με την αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης έτσι και τώρα αποδεικνύεται πως συγκρούονται τα συμφέροντα των εργαζόμενων με αυτά του μεγάλου κεφαλαίου και στον κλάδο της ενέργειας που θέλει να αυξήσει τα κέρδη του.

Φέρνουν το λαό σε αδιέξοδο. Την ίδια στιγμή που η λαϊκή οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει την ανεργία, την απληρωσιά, τα παντός είδους χαράτσια, την υπέρογκη φορολογία, την ακρίβεια έρχεται και η νέα αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Οι αυξήσεις αυτές θα επιδεινώσουν δραματικά τα προβλήματα και την αδυναμία ανταπόκρισης από τα λαϊκά στρώματα λόγω των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Το σωματείο μας μαζί με το ταξικό, συνδικαλιστικό κίνημα το Π.Α.ΜΕ τα άλλα σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα που συσπειρώνονται σε αυτό απ'όλη την Ελλάδα και τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές θα παλέψουμε με όλους τους τρόπους για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

Απαιτούμε:
  • Να μην εφαρμοστεί στην πράξη καμιά αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
  • Μείωση κατά 30% στα τιμολόγια των λαϊκών στρωμάτων.
  • Καμιά διακοπή ρεύματος σε άνεργους, σε απολυμένους, σε απλήρωτους, σε αυτούς που αδυνατούν λόγω της κρίσης να πληρώσουν το ρεύμα.
Καλούμε τα μέλη του σωματείου σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των κοινωνικών αναγκών των εργαζόμενων. Στην επίθεση του αστικού κράτους απαντάμε με οργάνωση και αλληλεγγύη. Κανένας μόνος του! Όλοι για έναν και ένας για όλους!




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ