5 Νοε 2012

Ανακοίνωση για την 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη

Το κάθε λεπτό που περνάει είναι κρίσιμο για το μέλλον και τη ζωή των εργαζόμενων. Αυτό που είχαμε προβλέψει ως σωματείο αλλά και συνολικά ως ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ότι τα μέτρα ούτε τα τελευταία είναι ούτε και προσωρινά δυστυχώς επιβεβαιώνεται.
Τα νέα μέτρα που έρχονται να κατατεθούν στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, μαζί με τον προυπολογισμό, πιάνουν όλους τους εργαζόμενους τόσο στον ιδιωτικό τομέα, όσο και στο δημόσιο, παλιούς και νέους, συνταξιούχους, αγρότες, αυταπασχολούμενους. Μέτρα όπως η αύξηση των ορίων ηλικίας, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, οι απολύσεις στο δημόσιο, η εκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, η κατάργηση οικογενειακών επιδομάτων, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και στα εισιτήρια είναι μερικά από αυτά που θα μετατρέψουν τη ζωή των εργαζόμενων σε κόλαση. Ταυτόχρονα η μείωση του χρόνου προειδοποίησης απόλυσης με επίσης μείωση εως και 50% στην αποζημίωση, το πάγωμα των τριετιών, η κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, του επιδόματος γάμου, του πενθήμερου και του 8ωρου στόχο έχει να διαμορφώσει καθεστώς σύγχρονης δουλείας, όπου η εργατική τάξη θα δουλεύει όσες ώρες και όπως συμφέρει την επιχείρηση, αυτή μονομερώς θα καθορίζει τους μισθούς και θα απολύει τους εργάτες ανά πάσα στιγμή.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ!
Ή εμείς ή τα μονοπώλια!

Τα μέτρα που παίρνουν δε μειώνουν το χρέος. Διαμορφώνουν ένα νέο εργατικό τοπίο, στο οποίο μια ολόκληρη γενιά εργαζόμενων θα μπαίνει στη δουλειά με 586 ευρώ μεικτά και με αυτά θα πορεύεται για πολλά χρόνια. Στόχος είναι να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και να βγούν αλώβητα τα μονοπώλια.
Όποιος λέει ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ψέματα. Ένας καλύτερος διαπραγματευτής και διαχειριστής του συστήματος δε θα φέρει τη λύση για το λαό.
Να μπουν στη μπάντα από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές που στο όνομα του "μικρότερου κακού" είτε μπουκοτάρουν τον αγώνα είτε υπογράφουν συμβάσεις με μειώσεις μισθών όπως αντίστοιχα η πλειοψηφία(ΠΑΣΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας με την κατάπτυστη σύμβαση του Εμπορίου. Να πάρουν οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια τους, να πυκνώσουν τις γραμμές του σωματείου τους, να συμμετέχουν και να οργανώσουν συνελεύσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες μέσα στους χώρους δουλειάς.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας θα στηρίξει κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Σε όλες τις εταιρείες του κλάδου (Kosmocar, Icap, Express Publishing, G4S, Ερυθρός Σταυρός, Γενική Ανακύκλωση, Απολυμαντική, ΑΕΓΕΚ, δημοσκοπικές, logistics κ.α.) να σημανει συναγερμός και να παρθούν αποφάσεις.
Δεν είναι ανίκητοι! Στους χώρους δουλειάς  όπου οι εργαζόμενοι δέχτηκαν τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών στο όνομα δήθεν της σωτηρίας των θέσεων εργασίας, στην λογική του μικρότερου κακού, δεν σταμάτησαν ούτε οι απολύσεις ούτε οι μειώσεις μισθών. Το δρόμο το δείχνει ο ηρωικός αγώνας των Χαλυβουργών.

Τώρα γενικός παλλαϊκός ξεσηκωμός. Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία.
Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη

Την ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ προσυγκέντρωση 10:00πμ στην πλατεία Κάνιγγος και
στις 10.30πμ στην Ομόνοια 
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ προσυγκέντρωση 4:30μμ στην πλατεία Κάνιγγος και
στις 5.00μμ στην Ομόμοια

Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη!
Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε!